14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Νικόπολη, καθυστερήσεις και ένταξη στην UNESCO …

Διαβάστε επίσης

Διαβάζουμε αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε της Ηπείρου αλλά και γενικότερα, για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco (ως πολιτιστικό τοπίο), όταν αυτή η διαδικασία ξεκίνησε μόλις πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το έτος 2019. 

Ενώ η πρόταση για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης είχε υποβληθεί από τον όμιλο για την unesco Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την unesco από το έτος 2003 και ακόμα είναι σε αναμονή… 

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; 

Οι όποιες δικαιολογίες που προβάλουν οι «αρμόδιοι» είναι χωρίς καμία βάση. Ο όμιλος για την unesco Πρέβεζας δεν πρόκειται ποτέ να παρατήσει και να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την ένταξη της Νικόπολης και θα συνεχίσει τον πολυετή αγώνα μέχρι την επίτευξη του σκοπού. 

Η Νικόπολη, ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, δικαιούται, επιβάλλεται και πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. 

Η πόλη της Πρέβεζας, ο Νομός Πρέβεζας καθώς και όλη η Περιφέρεια της Ηπείρου δεν πρέπει και δεν γίνεται να είναι εκτός του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα