14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Συζητήσεις σε Αμπέλια και Χανόπουλο είχε ο Χριστόφορος Σιαφάκας

Διαβάστε επίσης

Τα Αμπέλια και το Χανόπουλο επισκέφτηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας. Κατά τις συζητήσεις του κ. Σιαφάκα με τους κατοίκους τέθηκαν επί τάπητος αρχικά τα θέματα της καθημερινότητας, για τα οποία θα επιληφθεί η νέα Δημοτική Αρχή με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, και στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις που έχει ενταγμένες στο πρόγραμμά της η παράταξη “Άρτα υπεύθυνα Μαζί” για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού στην περιοχή.

Όσον αφορά τα θέματα της καθημερινότητας, οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Σιαφάκα παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για ασφαλέστερη και αμεσότερη πρόσβαση των κατοίκων των Αμπελιών και του Χανόπουλου με τις υπόλοιπες περιοχές της Άρτας. Επιπρόσθετα, στο Χανόπουλο συγκεκριμένα ο αγροτικός κόσμος ζήτησε από τον κ. Σιαφάκα να μεριμνήσει χωρίς χρονοτριβή, ώστε σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα με την άρδευση- στράγγιση. Ενώ στα Αμπέλια, οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Σιαφάκα για απλές ενέργειες που όμως απουσιάζουν από την καθημερινότητα του χωριού από πλευράς δημοτικής αρχής, όπως το κόψιμο και τον καθαρισμό των καλαμιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην αποτελούν εστία διάδοσης μολύνσεων και αύξησης κουνουπιών στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές του χωριού η πρόσβαση είναι δυσπρόσιτη και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι αιτήθηκαν περισσότερες ασφαλτοστρώσεις και χαλικοστρώσεις, ώστε να φτάνουν χωρίς προβλήματα στα σπίτια και τα χωράφια τους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας τους διαβεβαίωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δίνει διαρκώς το παρών στα χωριά και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αρταίων, ώστε τέτοιου είδους φαινόμενα εγκατάλειψης και αδιαφορίας να εξαλειφθούν οριστικά.

Είναι ευρέως γνωστό ότι στην είσοδο του χωριού Αμπέλια βρίσκεται η φημισμένη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Δράκου, που το 1997 κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα μνημείο, το οποίο πρέπει να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο δράσεων ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή. Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι τα ιαματικά λουτρά Χανόπουλου θα αναδειχθούν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι τα προηγούμενα έτη, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες πανελλαδικά, ενώ θα προωθηθεί και η προβολή τους μέσα από οργανωμένες δράσεις με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και την ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα