16.9 C
Arta
16 Μαΐου 2024

Χρ. Σιαφάκας: «Λύσεις στα προβλήματα αλλά και αξιοποίηση της εμπειρίας των επαγγελματιών οδηγών»

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΤΑ Υπεύθυνα Μαζί» και υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Ραδιοταξί Άρτας στη Βλαχέρνα συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους και συνεργάτες του.

Κατά τη συνάντησή τους αυτή συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους της Άρτας στην καθημερινότητά τους, με τη ματιά των επαγγελματιών οδηγών, και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των Αρτινών.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ως μείζον θέμα η αναζήτηση λύσεων στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην καθημερινότητα των κατοίκων κατά τις ώρες αιχμής, νωρίς το πρωί και το μεσημέρι. Στο θέμα αυτό προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Ραδιοταξί Άρτας ως πιθανή λύση, μεταξύ άλλων, και η μεταφορά συγκεκριμένων δρομολογίων αστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης στην περιφερειακή οδό κατά τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επιπλέον, κατά τη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της κατασκευής στάσεων με σκέπαστρο για τους οδηγούς και σε άλλους χώρους στάθμευσης των Ραδιοταξί, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να τις χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τις ώρες αναμονής των πελατών τους.

Επιπροσθέτως, οι οδηγοί αναφέρθηκαν και στην ανάγκη συντήρησης των στάσεων των Ραδιοταξί από τον Δήμο Αρταίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι περιστασιακά, όπως γίνεται έως τώρα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ίδιοι και με ίδια μέσα να ανανεώνουν τις διαγραμμίσεις στάθμευσης, να τις βάφουν κ.ά.

Σημαντικό θέμα, που αναδείχτηκε κατά τη συζήτηση, είναι και η απρόσκοπτη πρόσβαση των Ραδιοταξί σε όλα τα σημεία της πόλης της Άρτας, ώστε να δύνανται να εξυπηρετούν συμπολίτες μας ΑμεΑ, που χρειάζεται να μετακινηθούν και συχνά δυσκολεύονται στη μεταφορά και πρόσβασή τους ακόμα και από και προς την οικία τους. 

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τους οδηγούς των Ραδιοταξί είναι και η έλλειψη δημόσιων τουαλετών, ώστε να δύνανται και οι ίδιοι να εξυπηρετούνται κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων αλλά και οποιοσδήποτε επισκέπτης ή πολίτης, που κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης. 

Ο κ. Σιαφάκας μετά το πέρας της συνάντησης με τα μέλη του Ραδιοταξί Άρτας έκανε την εξής δήλωση: «Είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για εμάς, ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, να επιλύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Άρτας καθώς και άλλα προβλήματα καθημερινότητας των κατοίκων ή των επισκεπτών της αξιοποιώντας και την πολύτιμη εμπειρία των επαγγελματιών οδηγών, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης και καλούνται να αντεπεξέλθουν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις κάτω από δύσκολες συχνά συνθήκες».  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα