14.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Όλα όσα συζητήθηκαν σε Κωστακιούς και Κιρκιζάτες με τον Χριστόφορο Σιαφάκα

Διαβάστε επίσης

Στις κοινότητες  Κωστακιών και Κιρκιζατών περιόδευσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του και συνεργάτες του.

Ο κ. Σιαφάκας  άκουσε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των κατοίκων  για την καθημερινότητά τους και τις ελλιπείς  υποδομές, αλλά και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση των περιοχών που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για την λειτουργικότητα της προγραμματισμένης για κατασκευή διαχωριστικής νησίδας εντός του οικισμού των Κωστακιών, με τους κατοίκους και επαγγελματίες να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον υφιστάμενο σχεδιασμό και να ζητούν  τροποποίηση της μελέτης.

Ο κ. Σιαφάκας άκουσε τις ενστάσεις τους και δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα επανεξετάσει το ζήτημα. «Οι εμπορικές οδοί θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένα  πρότυπα και προδιαγραφές σχεδιασμού, διαφορετικά από οδούς που εξυπηρετούν άλλες χρήσεις, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η ειδική πολεοδομική τους λειτουργία ως εμπορικοί άξονες  υπό το πρίσμα βεβαίως, της οδικής ασφάλειας και της μείωσης των οδικών δυστυχημάτων», επισήμανε.

 Επιπλέον, τέθηκαν θέματα, όπως η πεζοδρόμηση, η ανάπλαση των πλατειών και της παιδικής χαράς του οικισμού  και η ελλιπής φωταγώγηση του οικισμού. 

Οι κάτοικοι των Κιρκιζατών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που παρουσιάζει το εσωτερικό οδικό δίκτυο της κοινότητας, επικαλούμενοι ζητήματα ασφάλειας και αιτήθηκαν και αυτοί την ανάπλαση της πλατείας της Κοινότητας.

Μετά το πέρας της περιοδείας, ο κ. Σιαφάκας δήλωσε “ Έχουμε όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη τόσο των πεδινών όσον και των ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου μας  και  σε συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους θα το θέσουμε άμεσα σε εφαρμογή με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Σε ότι αφορά τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων θα πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις  για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο». Κοινό αίτημα  των κατοίκων των δύο κοινοτήτων αποτελεί και η ασφαλτόστρωση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού εντός των οικισμών, καθώς και η  βελτίωση της προσβασιμότητας στις αγροτικές καλλιέργειες, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης, ζήτησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

«Η πρόσβαση στην εργασία, αλλά και τα έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το συνδυασμό μας», επισήμανε ο κ. Σιαφάκας.

Σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα, τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέου καταφυγίου, με περισσότερες θέσεις φιλοξενίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα