16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Winter is coming

Διαβάστε επίσης

Δυο εβδομάδες έμειναν ακόμη για τις επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τουλάχιστον στην Π.Ε. Άρτας, το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό από την Α’ Κυριακή, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε σε δεύτερο γύρο.
Το δεδομένο αυτό, ουσιαστικά θα βάλει το τέλος σε μια μακροχρόνια κατάσταση έντασης και τοξικής αντιπαράθεσης, η οποία έχει κυριολεκτικά πυροδοτηθεί από την έλλειψη ελέγχου στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης. Η κατάσταση πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να εκτονωθεί άμεσα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών… Και μετά πρέπει να ασχοληθούμε με τα καθ’ημάς. Με τα αληθινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Άρτας και οι τοπικές κοινωνίες. Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Χειμώνας δεν πρόκειται να είναι εύκολος, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει νέας μορφής καταστάσεις, οι οποίες ποικιλοτρόπως θα είναι ικανές να μας επηρεάσουν.
Στην τηλεοπτική επιτυχημένη σειρά «Το Παιχνίδι των Θρόνων» (Game of Thrones) , ενώ τα βασίλεια σκοτωνόταν μεταξύ τους για την κατάληψη της εξουσίας, υπήρχε μια τεράστια απειλή, η οποία θα ερχόταν με την μορφή του χειμώνα. Έτσι υπήρχε η προφητεία «Winter is coming» (Ο Χειμώνας Έρχεται) και καλούσε όλους τους ανθρώπους να είναι σε επιφυλακή, ώστε ενωμένοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την άγνωστη απειλή. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα όπου 2.500 περίπου άτομα στο νομό της Άρτας παλεύουν για την κατάληψη των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών, ενώ ήδη μια κρίση έπληξε την γειτονική μας Θεσσαλία και οι επιστήμονες χτυπάνε το καμπανάκι και για επόμενες καταστροφές, οι οποίες θα λάβουν την μορφή της καθημερινότητας, με ανείπωτες επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία, την ύπαιθρο και το μέλλον μας γενικότερα.
Περιμένοντας λοιπόν να τελειώσει και η εκλογική διαδικασία, ας βάλουμε τα κεφάλια κάτω, να αντιληφθούμε το αληθινό πρόβλημα και να προετοιμαστούμε ως κοινωνία προκειμένου αποτελεσματικά να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα