20.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

TZENH TAΠΡΑΝΤΖΗ: Γιατί ενόχλησε τόσο πολύ η υποψηφιότητά της

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών, η Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια, είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Η απόφαση της άλλοτε ισχυράς κυρίας της Δημοτικής Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρταίων, να προσχωρήσει στον συνδυασμό που μέχρι πρόσφατα ασκούσε κριτική, ήταν κάτι που αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με αρνητική οπτική από τους δημότες της Άρτας.
Στην περίπτωση αυτή οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει και μια άλλη «βουβή» οπτική, από ανθρώπους που έχουν την άποψη για τα πράγματα με άλλο υπόβαθρο και άλλη αντίληψη: η απόφαση της Τζένης Ταπραντζή, να ξεπεράσει την τοξικότητα των ημερών, την ακραία αντιπαράθεση των προσώπων και όχι των ιδεών και των απόψεων και να θέσει ένα πρότυπο συνεργασίας και άμβλυνσης των διαφορών για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Η ίδια θεωρεί ότι το αντιπολιτευτικό καθήκον της το εξυπηρέτησε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο… Με τα δεδομένα όμως που έχουν δημιουργηθεί, μπορεί να υπάρξει και άλλου είδους θεσμική παρέμβαση στα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρταίων.
Όχι με την επιλογή της σύγκρουσης, αλλά της αμοιβαίας ανοχής, του σεβασμού και της συνεργασίας μέσα από τον ίδιο συνδυασμό.
Πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν, οι περισσότεροι όμως εκ των οποίων, σύμφωνα με την ίδια την Τζένη, δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο: οι περισσότεροι την ήθελαν να ενταχθεί σε κάποιον άλλον πολιτικό συνδυασμό, που στρεφόταν κατά της δημοτικής αρχής ή να μην στέκεται εμπόδιο στα δικά τους σχέδια…
Όλοι ήθελαν την Τζένη Ταπραντζή του 2019! Όμως η Τζένη του 2019 δεν είναι η ίδια με αυτήν του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αλλάξει, οι συνδυασμοί έχουν αλλάξει, ακόμη και η δημοτική αρχή, δεν είναι η ίδια, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο πολιτικών.
Την στιγμή, που το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στον χώρο που η Τζένη κινούνταν, κατέρρευσε εν μια νυκτί και οι ηγεσίες πήραν τους δικούς τους δρόμους, όλοι ζητάνε από μια γυναίκα στην Άρτα, αυτή να μην πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αλλαγές, επειδή δεν τους συμφέρει η απόφασή της.
Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να παραδεχτούμε το εξής: ότι τόσο η Τζένη Ταπραντζή, όσο και ο Χρήστος Τσιρογιάννης, εν γνώσει των οποίων ήταν και οι αναμενόμενες αναταράξεις που σχετίζονται με την απόφαση της συνεργασίας τους, με την συμμετοχή στο εκλογικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, έδειξαν μια γενναιότητα, ότι μπορούν να αναλάβουν το ρίσκο μιας τέτοιας προοπτικής.
Και από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η ίδια η Τζένη είναι μια απλή υποψήφια σύμβουλος, που θα παλέψει όπως όλοι οι υπόλοιποι για την εκλογή της στον Δήμο Αρταίων. Δεν έχει καμία προίκα ή ενίσχυση ή διάκριση και μάλιστα τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού που συμμετείχε, είναι πλέον μέλη σε άλλους υποψήφιους συνδυασμούς στον Δήμο και την Περιφέρεια.
Από κει και πέρα να πετροβολείται με τέτοια ένταση, πολλές φορές δημιουργεί και άλλους συνειρμούς, που σχετίζονται με το φύλο της συγκεκριμένης υποψηφίου, έτσι ώστε να λαμβάνουν χαρακτηριστικά σεξιστικής στοχοποίησης, κάτι που έχουν αντιμετωπίσει και άλλες υποψήφιες του ίδιου ή άλλου συνδυασμού, με όποιες προεκτάσεις αυτό μπορεί να έχει.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα