20.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Μπαράζ συναντήσεων του Χρήστου Τσιρογιάννη με τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους της Άρτας 

Διαβάστε επίσης

Ψηλά στην ατζέντα μας η κοινωνική Μέριμνα 

Ένα μπαράζ κοινωνικών επαφών και συναντήσεων με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας, αποτέλεσμα της στήριξης της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα των συλλόγων αλλά και της προσωπικής εκτίμησης του Δημάρχου για όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν στο συνάνθρωπο. 

Έτσι ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, επισκέφτηκε: 

Την «Αγκαλιά»

Επισκεπτόμενος αρχικά τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά», αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά του Συλλόγου και τόνισε ότι ως Δημοτική Αρχή στάθηκε και στέκεται πάντα αρωγός στην κάθε τους προσπάθειά τους, ενώ τόνισε πως στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης όλων των φορέων υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.

Το Οικοτροφείο «Αίολος

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το οικοτροφείο «Αίολος» όπου τα στελέχη και το προσωπικό του οικοτροφείου ζήτησαν από τον κ. Τσιρογιάννη, εφόσονπεριέλθει στην κυριότητα του Δήμου κοντινόοικόπεδο με το κτίριο της δομής,εκεί με τη βοήθεια του Δήμου να προχωρήσει η δημιουργία ενός χώρου αθλητισμού και αναψυχής.

Το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αγία Θεοδώρα

Τέλος, οι επισκέψεις του κ. Τσιρογιάννη ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αγία Θεοδώρα”, κ.Μπίζα όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν την πορεία υλοποίησης της δημιουργίας μόνιμης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ, για όλο τον Νομό Άρτας. Ενώ ο κ. Μπίζας στάθηκε στις κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης και στήριξης όπου μαζί με κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε κανένα παιδί να μην στερείτε εκπαίδευση και δεξιότητες. 

Υπενθυμίζεται, πως η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, έχοντας ολοκληρώσει και το Σχέδιο Αστικής Πρόσβασης (ΣΑΠ). Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι οι νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, όδευση τυφλών, υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτηση και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές και σχολεία, το Ειδικό Σχολείου στο Γλυκόριζο, τις ράμπες ΑμεΑ στην θάλασσα της Κορωνησίας, το νέο όχημα που πρόσφατα απέκτησαν τα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΑμεΑ,  ενώ προχωρά η δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ και

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα