17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Να μη χαθεί και η επόμενη 5ετία για την Πρέβεζα!!!!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

 Τα τελευταία 4 χρόνια με συνεχή άρθρα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σχολιασμούς έκανα ότι μπορούσα για να αναδείξω τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Πρέβεζας και να πιέσω την Πολιτεία, ώστε σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακή και Δημοτική, να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για την αντιμετώπισή τους.

 Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπενθύμιζα τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί αλλά και συγκεκριμένες υποσχέσεις που είχαν δοθεί στους πολίτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και βεβαίως κάθε φορά που διαπίστωνα αδιαφορία ή κωλυσιεργία στην ανάληψη πρωτοβουλιών δε δίσταζα να ασκήσω έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, στην  Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και στη Δημοτική αρχή Πρέβεζας.

Δυστυχώς τα χρόνια περνούν και οι ευκαιρίες χάνονται, η μια μετά την άλλη. Ήδη μια ολόκληρη θητεία, χωρίς να δρομολογηθούν οι αναγκαίες και ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα και χρόνια αιτήματα της περιοχής, με τους πολίτες να καταλογίζουν την μεγαλύτερη ευθύνη στην Περιφέρεια Ηπείρου..

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι αν δεν αναληφθούν έστω και τώρα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας κυρίως τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τότε οι μεγάλες εκκρεμότητες θα διαιωνίζονται και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί θα παραμείνουν για μια ακόμη φορά στα χαρτιά.

Γι’ αυτό και με την ευκαιρία των Αυτοδιοικητικών εκλογών, που γίνονται σε λίγες μέρες, επαναφέρω στο δημόσιο διάλογο τα πιο σημαντικά αιτήματα της Πρέβεζας, τα οποία έχουν υποχρέωση όσοι επιλεγούν από τους πολίτες, σε συνεργασία με τους 2 Βουλευτές, να προωθήσουν προς οριστική επίλυση, μέσα στην επόμενη 5ετία.

Και  να μη λησμονούν οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ότι δομικό στοιχείο για την επιτυχία αυτών των διεκδικήσεων είναι η ενεργοποίηση – συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και η συμμαχία όλων των πολιτικών παραγόντων και φορέων της περιοχής..

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Οι οδικές υποδομές και κυρίως η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και η βελτίωση της παραλιακής Εθνικής Οδού
  2. Η ανέγερση νέου νοσοκομείου, η αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου, και η στήριξή του με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  3. Η ολοκλήρωση του master plan και των βασικών υποδομών του λιμανιού της Πρέβεζας.
  4. Η κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών της ΒΙΠΕ ( οδοποιία, φωτισμός, αντιπλημμυρικά, φύλαξη κλπ).
  5. Η συνέχιση των εργασιών σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, με προτεραιότητα τη Νικόπολη, η οποία και θα πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO.  
  1. Η προστασία και η αειφορική διαχείριση του Αμβρακικού.
  1. Η  στήριξη και αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τμήμα Λογιστικής &Χρηματοοικονομικής και ΑΕΝ ).
  1. Αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, με το συχνούς καθαρισμούς των ποταμών, των χειμάρρων,  των ρεμάτων και των φρεατίων.
  2. Η στήριξη με κάθε μέσο του πρωτογενούς τομέα. 
  3. Η συστηματική προβολή, όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού

ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1.  Η βελτίωση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και η ΑΜΕΣΗ κατασκευή του Μουσικού Σχολείου 
  2. Η κατασκευή σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου και η τακτική συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
  3. Η κατασκευή νέου κοιμητηρίου και η σταδιακή συντήρηση-ανάπλαση του υπάρχοντος.
  4. Η αξιοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο, σε πρώτη φάση, να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης.
  5. Η ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης .
  6. Η ολιστική αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, κάστρων και στρατοπέδων, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών..
  7. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, από τη Μαργαρώνα και τον Προμαχώνα, έως την Κυανή Ακτή και τον Παντοκράτορα, συμπεριλαμβάνοντας και τη συντήρηση του κάστρου και των φυλακών. 
  8. Η επιτάχυνση της κατασκευής και κυρίως η αποτελεσματική λειτουργία του  καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
  9.  Η ουσιαστική λειτουργία της ΔΕΥΑ, με επαρκή στελέχωση και στρατηγικό σχεδιασμό,  προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με επάρκεια τα ζητήματα  ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών .
  10. Η Ολοκλήρωση των πολεοδομικών επεκτάσεων και των σχεδίων πόλης..

Η καταγραφή των προβλημάτων είναι τυχαία και  βεβαίως θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει και πολλά ακόμη, όμως πλέον το ζητούμενο δεν είναι η αναφορά αλλά η σταδιακή αντιμετώπισή τους.

 Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι, φορείς και πολίτες, να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα