15.9 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Συνέχεια περιοδειών του Χριστόφορου Σιαφάκα σε Κορωνησία, Ψαθοτόπι, Μύτικα και Απόμερο

Διαβάστε επίσης

Ακατάπαυστα και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι επισκέψεις του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα στις τοπικές κοινότητες και τα χωριά του Δήμου μας. Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της παράταξης “Άρτα Υπεύθυνα Μαζί” πραγματοποίησε συναντήσεις με κατοίκους της Κορωνησίας, του Ψαθοτοπίου, του Μύτικα και του Απόμερου της Δ.Ε. Αμβρακικού.

Στην Κορωνησία, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην παραλία, η οποία πρέπει να καθαρίζεται σε τακτική βάση από μπάζα και απορρίμματα. Καθαρισμός και της ευρύτερης περιοχής ζητήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο, καθώς η έλλειψη καθαριότητας στην περιοχή είναι εμφανής όλα τα τελευταία χρόνια. Θέματα μείζονος σημασίας που τέθηκαν επί τάπητος από τον κ. Σιαφάκα είναι η σύνταξη μελέτης αξιοποίησης της παραλίας και η υλοποίηση έργων ηλεκτροφωτισμού. «Η Κορωνησία» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων «είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της χώρας μας, με μοναδική φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζει τους φυσιολάτρες επισκέπτες. Είναι υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής όχι μόνο να αναδείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής αυτής, αλλά και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες, ώστε να ανθίσει η οικονομία και ο τουρισμός. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι ενέργειες και οι δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση υπήρξαν ελλιπείς, στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσει η Κορωνησία τη θέση που της αρμόζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας!»

Στο Ψαθοτόπι, οι κάτοικοι ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο να είναι διαρκές το ενδιαφέρον του για το χωριό τους, καθώς απλά θέματα της καθημερινότητας φαίνεται να τους πλήττουν ουσιαστικά. Ζήτησαν λοιπόν από τον κ. Σιαφάκα τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της πλατείας του χωριού, τον καθαρισμό αυλάκων και της αποστράγγισης, τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων από τα καλάμια, χαλικοστρώσεις σε σημεία των δρόμων που απαιτείται, την κατασκευή μιας κανονικής παιδικής χαράς με όλες τις προδιαγραφές για ασφαλές παιχνίδι των μικρών παιδιών σε αυτήν και τέλος, την κατασκευή μιας τουαλέτας στο σχολείο που έχει παραχωρηθεί για χρήση από τον Κοινωνικό – Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ψαθοτοπίου,

Στον Μύτικα, οι κάτοικοι επεσήμαναν στον κ. Σιαφάκα τα ακαθάριστα χαντάκια που υπάρχουν εντός του οικισμού, γεμάτα χόρτα και καλάμια, τα οποία αποτελούν πέρα από εστία μολύνσεως και εστία ανάπτυξης κουνουπιών το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, ζήτησαν πιο ασφαλές οδικό δίκτυο, με διόρθωση των κακοτεχνιών και χαλικόστρωση αγροτικών δρόμων του κάμπου για εύκολη και ομαλή πρόσβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στα κτήματά τους. Ο φωτισμός της πλατείας, η επέκταση και ο καθαρισμός του δημοτικού κοιμητηρίου μαζί με έργα ύδρευσης σε αυτό, οι ψεκασμοί κατά της ανάπτυξης κουνουπιών και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μερικά ακόμη από τα θέματα που απαιτούν της προσοχής της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους. Οι κάτοικοι του Μύτικα εξέφρασαν το παράπονό τους στον κ. Σιαφάκα ότι αισθάνονται παραμελημένοι από το Δήμο Αρταίων και απομονωμένοι μέσα σε μια καθημερινότητα που δεν τους καλύπτει ούτε καν τις βασικές ανάγκες. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος τους δεσμεύτηκε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δίνει διαρκώς το παρών σε όλες τις τοπικές κοινότητες και τα χωριά του Δήμου και κανείς πια δημότης, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Άρτας, δεν θα νιώθει μόνος και αβοήθητος.Στο Απόμερο, οι κάτοικοι ζήτησαν την ανάπλαση της πλατείας, παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο ώστε οι δρόμοι να είναι πιο ασφαλείς, καθώς και περισσότερες εργασίες ηλεκτροφωτισμού, ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινοί δρόμοι εντός του οικισμού και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα