14.5 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Χρήστος Τσιρογιάννης: Ενεργειακά αναβαθμισμένο και με νέο ελαστοσυνθετικό τάπητα, το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων

Διαβάστε επίσης

Με την νέα σχολική χρονιά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων, βρήκαν το σχολείο τους ενεργειακά αναβαθμισμένο και  τον αύλειο χώρο ανανεωμένο,  αφού οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποίησε η Δημοτική αρχή ολοκληρώθηκαν μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα.

 Οι εργασίες περιλάμβαναν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED,  και νέο ελαστοσυνθετικό τάπητα στο γήπεδο του μπάσκετ του σχολείου.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται λίγο μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τα σχολεία μας υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το σχολείο και όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε οι, εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

«Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που από τον φετινό χειμώνα θα φανούν τα σημαντικά αποτελέσματα με την μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και φυσικά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις συνθήκες της σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα είναι ένα έργο που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα εξοικονομώντας πόρους τους οποίους θα διαθέσουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα. ήδη δουλεύουμε τις μελέτες προς χρηματοδότηση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και σε αλλά σχολεία του Δήμου Μας », επεσήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα