19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη:  Δεν υπάρχουν «δικοί» στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπάρχει μόνο κοινός στόχος.

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη,  Δ΄ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στο MEGA και στον Σ. Ευαγγελάτο

26.9.23

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα που λειτουργεί με διαδικασίες, διαθέτει όργανα εκλεγμένα και τώρα πλέον και εκλεγμένο πρόεδρο. –Δεν υπάρχουν «δικοί». Έχουμε όλοι/ες τον ίδιο στόχο.

Είναι προφανές ότι όλοι είμαστε σοκαρισμένοι για αρκετά μεγάλο διάστημα μετά από τη διπλή ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν ήταν  καλή στιγμή για κανέναν και καμία από εμάς προσωπικά, αλλά ούτε και για το χώρο μας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί σύντροφοι εκφράζουν την αγωνία τους. Όλοι και όλες έχουν δικαίωμα στη γνώμη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε γνώμη με βρίσκει σύμφωνη.

Το δεδομένο τώρα είναι ότι από την Κυριακή έχουμε πλέον ένα αποτέλεσμα με επιλογή από τα μέλη του κόμματος. Όλοι έχουμε διατυπώσει – και στο συνέδριό μας αλλά όχι μόνο- ότι αυτό είναι ένα κόμμα των μελών. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη είναι αδιαμφισβήτητη και ισχυρότατη. Τα μέλη έχουν την υπόθεση στα χέρια τους και είναι οι εντολείς όλων ημών. Άρα το αποτέλεσμα αυτό του οποίου το μήνυμα είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως οδηγού της εξόδου της χώρας από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη   είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε και να το υπηρετήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παράλληλα, είναι ένα κόμμα με εκλεγμένο πρόεδρο αλλά και εκλεγμένα όργανα και με διαδικασίες οι οποίες δεν προσπερνώνται από κανέναν και καμία.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου περί νέων θέσεων και «δικών» του νέου προέδρου, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι σε ένα συντεταγμένο κόμμα δεν υπάρχουν «δικοί» αλλά στελέχη, βουλευτές, κοινοβουλευτική ομάδα με κοινό στόχο.

Υπηρετούμε τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος

Η δημοκρατία είτε ως πολίτευμα είτε ως κομματική λειτουργία έχει υψηλό επίπεδο απαιτήσεων από όλους εμάς που θέλουμε να την υπηρετήσουμε.  Επομένως, διαμορφώνονται πλειοψηφίες και μειοψηφίες, συντίθενται νέα δεδομένα μέσα από διαφορετικές απόψεις και βεβαίως  λαμβάνονται αποφάσεις πλειοψηφικές τις οποίες οφείλουμε να υπηρετήσουμε.  Ούτε εμένα μου αρέσει που ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός της χώρας, ωστόσο ο ελληνικός λαός πλειοψηφικά με το εκλογικό σύστημα που έχουμε τον επέλεξε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται «πίσω» από κανέναν παρά μόνον από τις επιλογές του. Και επιλογές του είμαστε όλοι/ες εμείς που βρισκόμαστε εδώ έχοντας υπηρετήσει τον κοινό στόχο μέσα από διάφορες θέσεις . Οπως επιλογή του είναι η στάση ουδετερότητας που κράτησε μετά την αποχώρησή του.

Στο ερώτημα κατά πόσον ο Α. Τσίπρας βρίσκεται «πίσω» από τον κ. Κασσελάκη η Αντιπρόεδρος  της ΒτΕ απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω μόνον από τις επιλογές του.  Και στις επιλογές του συγκαταλέγονται  και όσοι/ες  είναι σήμερα στο επιτελείο Κασσελάκη αλλά και τα αξιολογότατα στελέχη στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου. Όλοι τους ο κ. Χαρίτσης, η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Σκουρλέτης. Θυμίζω ότι ο κ. Τζανακόπουλος έγινε γραμματέας με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, έγινε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο κι ο Αλέξης Χαρίτσης. Το ίδιο η Έφη Αχτσιόγλου, το ίδιο κι εγώ. Δηλαδή, όλοι όσοι είμαστε σήμερα, ο καθένας με τη δική του απόχρωση, είμαστε άνθρωποι που στηρίξαμε τον Αλέξη Τσίπρα κι όλη αυτή την προσπάθεια.

Από κει και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας είπε, το εννοούσε και το έκανε, ότι δηλαδή θα μείνει ουδέτερος σε αυτή τη διαδικασία και έβαλε όλους εμάς μπροστά στις ευθύνες μας για να αναμετρηθούμε, πρώτα από όλα, με τον εαυτό μας, το κόμμα μας και την κοινωνία στη συνέχεια.

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου ήταν και παραμένει πολύ μεγάλη. Η επιλογή της είναι απολύτως σεβαστή

Η εκτίμησή μου προς την Έφη Αχτσιόγλου ήταν και παραμένει πολύ μεγάλη και θεωρώ ότι είναι ένα δυνατό στέλεχος με πραγματικά, αποδεδειγμένα προσόντα. Την προσωπική της επιλογή τη σέβομαι απόλυτα. Πέρασε κι αυτή μια δύσκολη πορεία κι είναι απολύτως σεβαστό τι θα επιλέξει η ίδια σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει γίνει αρχηγικό κόμμα

Ερωτηθείσα αν ο νέος πρόεδρος γνωρίζει από πολιτική, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ είπε ότι «αυτά τα έχει απαντήσει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης» και συμπλήρωσε ότι: «προφανώς υπάρχουν θέματα που γνωρίζει, θέματα που θα εμβαθύνει αλλά, ξέρετε, δεν είναι μονοπρόσωπο όργανο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο ρόλος του Προέδρου είναι ισχυρός, σεβαστός, διακριτός,  αλλά είμαστε και όλοι εμείς εδώ για να προχωρήσουμε συντεταγμένα. Δεν έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρχηγικό κόμμα».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα