20.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

Προκαλεί η απόφαση για τους δικαστές!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Να ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό ή παράνομο στη νομική διαδικασία, με την οποία οι τρεις πρώην δικαστές προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν για τις συντάξεις τους.

Δικαίωμά τους αναφαίρετο να διεκδικήσουν αυξήσεις, παρ’ ότι αυτές έχουν απαγορευτεί (ως αντισυνταγματικές) για τους υπόλοιπους εργαζόμενους..

Το ίδιο δικαίωμα όμως έχουν και οι πολίτες να ασκήσουν την ανάλογη κριτική, καθώς αυτή τους η ενέργεια δεν έχει να κάνει με την άσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων..

Νόμιμο το δικαίωμά σας κύριοι δικαστές. Άλλωστε εσείς «έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι»..
Είναι όμως ηθικό, οι ίδιοι να αποφαίνεστε ότι «δικαιούστε προ μνημονίων συντάξεις, δηλ. χωρίς τις περικοπές των δώρων, και χωρίς τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης του εισοδήματος, που ισχύουν για όλους τους άλλους συνταξιούχους, ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους» ;;

Είναι δίκαιο, τρεις συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο πρώην πρόεδρος της ΑΑΔΕ, να διεκδικούν και να πετυχαίνουν την κατάργηση των περικοπών στις συντάξιμες αποδοχές τους και να επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα με τεράστια ποσά, τα οποία θα κληθούν να καλύψουν οι χαμιλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι από το υστέρημα τους;

ΟΧΙ κύριοι δικαστές, δεν είναι ούτε ΔΙΚΑΙΟ, ούτε ΗΘΙΚΟ !!!!!

Και αυτός είναι ο λόγος που, παρά τη συγκυρία των αυτοδιοικητικών εκλογών, αυτή η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία (28 υπέρ, 3 κατά) προκάλεσε κοινωνικό σεισμό.

Το αν αυτή η απόφαση χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση και για αποπροσανατολισμό, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αυτό είναι κάτι που εκφεύγει του παρόντος σημειώματος.

Επειδή όμως αυτή ιστορία με τις αμοιβές των δικαστών έρχεται από πολύ παλιά, καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να κλείσει οριστικά το θέμα, γιατί όσο ανέχεται τέτοιες πρακτικές.. «τόσο θα θερίζει θύελλες»!!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα