17.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Vigo της Ισπανίας

Διαβάστε επίσης

Η 4η Εντατική Εβδομάδα (Intensive Week) του έργου TUNE (Traditional music Undergraduate Network in Europe) ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Conservatorio Superior de Música του Vigo στην Ισπανία, με συμμετοχή φοιτητών από πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά τμήματα μουσικής, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά Εντατική Εβδομάδα του έργου, μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας τον Ιούνιο του 2022,  στο Vijaldi της Εσθονίας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, καθώς και στο Rauland της Νορβηγίας τον Φεβρουάριο του 2023.  

Την αποστολή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν οι φοιτητές: Μαρία Ευφραιμίδου (κιθάρα), Γιώργος Καρακώστας (ακορντεόν), Ιουλία Κόκορη (τραγούδι), Ανδριάνα Μπάστα (μπουζούκι) και Γιώργος Τζόκας (μπουζούκι), μαζί με τον καθηγητή τους Αντώνη Βερβέρη. Κατά τη διάρκεια της Εντατικής Εβδομάδας, οι φοιτητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με χαρακτηριστικά δείγματα αστικής λαϊκής μουσικής το οποίο έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του τμήματος κ. Γιώργος Κοκκώνης, ενώ επιστημονικώς υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής κ. Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Το έργο TUNE λειτουργεί με συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε προπτυχιακούς φοιτητές παραδοσιακής μουσικής. Για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται πέντε εκπαιδευτικά ιδρύματα από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης (Νορβηγία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ελλάδα), μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι Εντατικές Εβδομάδες αποτελούν βασικές συνιστώσες του έργου, και έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου κοινού ευρωπαϊκού προπτυχιακού μαθήματος στην παραδοσιακή μουσική, στη βάση ενός συνδυασμού δια ζώσης και ψηφιακών μαθησιακών στρατηγικών. Κατά τη διάρκεια μιας Εντατικής Εβδομάδας, φοιτητές και καθηγητές από τις πέντε χώρες-εταίρους συνυπάρχουν κάτω από τη σκέπη ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και ανταλλάσσουν μουσικές παραδόσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζονται σε κοινές επιτελέσεις για ένα τοπικό μουσικό φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα