18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Ρήγμα στη μονοκρατορία ΝΔ από τη σύγκλιση των προοδευτικών πολιτών στη βάση

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον ΑΝΤ1, στον Γ. Παπαδάκη και στη Μ. Αναστασοπούλου

17.10.23

Ρήγμα της μονοκρατορίας της ΝΔ  στις αυτοδιοικητικές- Ο προοδευτικός κόσμος αντέδρασε

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών η Δ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ρήγμα στη μονοκρατορία της ΝΔ και αντίδραση του προοδευτικού κόσμου της χώρας»

Αναφερόμενη στο Δήμο της Αθήνας, τόνισε ότι ο α’ γύρος δεν μπορεί να άφησε ευχαριστημένο ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Τα νούμερα 14%  και 13% δεν είναι ικανοποιητικά για κανέναν. Στον β’  γύρο όμως συσπειρώθηκε κόσμος προοδευτικός και πιθανώς και κομμάτι ψηφοφόρων ΝΔ και στήριξαν τον κ. Δούκα. Άρα εδώ παρήχθη ένα άλλο πολιτικό αποτέλεσμα με πολλαπλά μηνύματα. Κατ αρχάς από την κοινωνία απέναντι στην αλαζονεία της ΝΔ η οποία εκβιαστικά ζητούσε όλο το χάρη της Ελλάδας μπλε. Μοιραίο ήταν ότι κάποτε θα την πλήρωνε αυτή την αλαζονεία. Και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης έτρεξε να στηρίξει υποψηφίους αλλά όπου πήγε δεν τα κατάφερε, με εξαίρεση την Πελοπόννησο όπου κατά κύριο λόγο πήγε ο κ. Σαμαράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε, χωρίς υποσημειώσεις,  τους προοδευτικούς υποψηφίους στην επικράτεια

Αναφορικά με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αυτοδιοίκηση, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ήταν γνωστό και το αναγνωρίσαμε εξ αρχής ότι δεν βρισκόμαστε σε καλή στιγμή,  καθυστερήσαμε,  είχε προηγηθεί διπλή ήττα, υπήρξε ρευστοποίηση του χώρου μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου. Παρ ολ’ αυτά «μιλήσαμε εξ αρχής για στήριξη προοδευτικών δυνάμεων από πλευράς μας γιατί αποτελεί βασική μας θέση. Έτσι, χωρίς υποσημειώσεις και προϋποθέσεις στηρίξαμε προοδευτικούς υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα».

Σοβαρό το μήνυμα της σύγκλησης των προοδευτικών πολιτών στη βάση- Η συζήτηση στον κόσμο βρίσκεται πιο μπροστά από τις ηγεσίες

Αυτό που έχει σημασία και ενδιαφέρον όμως τόνισε η κ. Γεροβασίλη ήταν η σύγκλιση των προοδευτικών πολιτών που συνέβη στη βάση. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση στον κόσμο και προφανώς η κουβέντα βρίσκεται πιο μπροστά από τις ηγεσίες.  Και πιθανώς βρισκόμαστε σε άλλη στιγμή διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θύμισε η κ. Γεροβασίλη την επιλογή του αυτή (για την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων) την πλήρωσε ακριβά κατά τις προηγούμενες εκλογές.

Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είθε να μην γνωρίσουμε  εκτός από τη μπλε και την πράσινη αλαζονεία

Σχετικά με τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό που μπορεί να σημαίνουν τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Ό. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πάει στο ίδιο κάρο με το ΠΑΣΟΚ. Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην πέσει στην παγίδα -επειδή είχαμε διαφορά 1% στο Δήμο της Αθήνας- και εκτός από μπλε αλαζονεία υποστούμε και την πράσινη» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Καμπανάκια από τον κ. Μουτζούρη για την στάση της κυβέρνησης ΝΔ

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ Μουτζούρη η Ό. Γεροβασίλη στάθηκε σε δύο θέματα-καμπανάκια για την κυβέρνηση: «Το πρώτο στο οποίο αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είναι η έξαρση στο θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού το οποίο βεβαίως και αποκρύπτεται συνειδητά από την κυβέρνηση μεγάλο διάστημα για να δείξει δήθεν επιτυχία. Το δεύτερο σημαντικό που είπε ο κ. Μουτζούρης είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασαν να τον διασύρουν, προκειμένου να ζήσουν το όνειρο των γαλάζιων περιφερειών και μόνον με εκλεκτούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε διαδικασία κριτικής αναζήτησης και ανάγνωσης μιας νέας πραγματικότητας στην ελληνική κοινωνία και ορθώς πράττει

Αναφορικά με την εσωκομματική πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ό. Γεροβασίλη επισήμανε ότι μετά από έναν σοβαρό κραδασμό και σοκαριστικές εξελίξεις στο χώρο μας βρεθήκαμε σε μία περίοδο ανασύνταξης πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε  και ορθώς το κάνουμε γιατί ο λαός μας αποδοκίμασε στις εθνικές εκλογές.   Εκλέξαμε νέο πρόεδρο, αυξήσαμε  τον αριθμό των μελών μας. Παρά το γεγονός ότι οι εσωκομματικές εκλογές συνέβησαν σε μία περίοδο όχι θετική για εμάς, εμφανίστηκε ένα νέο εν πολλοίς άγνωστο πρόσωπο, έστρεψε το ενδιαφέρον του κόσμου προς τις εσωκομματικές κάλπες   που προσέλκυσαν 150.000 ανθρώπους που ζητούσαν την εναλλακτική πρόταση, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου προέδρου. Διαβάζουμε ως οφείλουμε και το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και τις μεταβολές στην ελληνική κοινωνία, με δεδομένη τη μακροχρόνια και την νέα πολυεπίπεδη κρίση που εξακολουθεί. Και αυτού του είδους η ανάγνωση δεν πρέπει να αφορά μόνον εμάς. Πρέπει να αφορά όλο το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα