16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Ο υπεράνω ευθυνών κ. Μητσοτάκης μοιράζει ευθύνες στους υπουργούς του

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον ΣΚΑΪ στον Δ. Οικονόμου και στον Ά. Παυλόπουλο

19.10.23

Ο υπεράνω ευθυνών πρωθυπουργός μοίρασε ευθύνες στο υπουργικό του συμβούλιο

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο η Αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι κ. Μητσοτάκης συνειδητοποίησε ποιο ήταν το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία στο β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε αντίδραση αυτού του συμπλέγματος αλαζονείας, αμετροέπειας, συγκεντρωτισμού, εκβιαστικών μηνυμάτων προς τους ψηφοφόρους (όποιος δεν είναι με τη ΝΔ δεν θα μπορέσει να σταθεί ως δήμαρχος ή περιφερειάρχης).  Εξού και ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώτος διδάξας, αφαίρεσε χθες το προνόμιο της αλαζονείας από το υπουργικό του συμβούλιο, αποφασίζοντας να το κρατήσει  αποκλειστικά για τον ίδιο. Άλλωστε είναι γνωστό στην κατά Μητσοτάκη άσκηση διακυβέρνησης όταν υπάρχει νίκη και θετικά αποτελέσματα οφείλεται στον ίδιο και όταν ήττα, στους άλλους. Αυτό ήταν το χθεσινό του μήνυμα. Το εγώ Μητσοτάκη πάντα υπερισχύει του «εμείς» στα θετικά και δίνει χώρο στο «εσείς» στις αντίθετη περίπτωση.

Η δημοκρατία είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή στις εσωκομματικές μας διαδικασίες.

 «Η δημοκρατία είναι δύσκολη υπόθεση», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας για τις εσωκομματικές διαδικασίες δημοκρατικών κομμάτων και τη χθεσινή σύγκληση της πολιτικής γραμματείας και προσέθεσε ότι ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση που έλαβε χώρα μέσα στις απαιτητικές συνθήκες της περιόδου που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατόπιν των σοβαρών κραδασμών που υπέστη εκλογικά, της αποχώρηση Τσίπρα, της ρευστοποίησης στο χώρο μέχρι την εκλογή προέδρου και της εύλογης αναζήτησης η οποία πραγματοποιείται. Όμως,  εμείς μπορούμε να κάνουμε διάλογο, να εκφράζουμε διαφωνίες ήπιες και έντονες, να ασκούμε αυτοκριτική και να ακουγόμαστε.  

Έχουμε όλοι και όλες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλήρη επίγνωση του καθήκοντός μας να ασκήσουμε υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση

Η ενότητα δοκιμάζεται, πάντα και παντού και απαιτεί προσπάθεια για να χτιστεί και να διατηρηθεί. Συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  γνωρίζετε όλοι ότι είναι ένα κόμμα που προέρχεται από διάφορα ιδεολογικά ρεύματα τα οποία συνέκλιναν σε θέσεις αρχές και προγράμματα. Αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν κρύφτηκαν ποτέ κάτω από το χαλί. Σε κάθε περίπτωση οι βασικές μας αρχές μας δεν διαφέρουν. Το κυριότερο είναι ότι έχουμε όλοι πλήρη συναίσθηση ότι έχουμε την ευθύνη να ασκήσουμε το ρόλο μας ως υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό απαιτεί η δημοκρατία και η κοινωνία.

Το τέλος της διαδρομής των εργασιών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει θετικό αποτύπωμα για το κόμμα και κυρίως την κοινωνία

Στην πράξη, εκτιμώ ότι προχωράμε. Χθες ορίστηκαν ημερομηνίες για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, τέθηκαν τα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και την διαλεκτική σχέση με την κοινωνία, ώστε να συγκροτηθεί το πρόγραμμα με το οποίο θα πάμε προς τις εκλογές. Θεωρώ λοιπόν ότι το τέλος αυτής της διαδρομής γνωρίζοντας το χώρο και τα πρόσωπα αλλά κυρίως την υπευθυνότητα όσων εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες τους, θα έχει θετικό αποτύπωμα για το κόμμα και κυρίως για την κοινωνία.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες από τη βάση έστειλαν μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις-Πρέπει να το ακούσουμε όλοι με σοβαρότητα

«Πρόκειται για μικρομεγαλισμούς που δε χωρούν στην περίσταση και δεν τιμούν κανένα» απάντησε η κ. Γεροβασίλη στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Το μήνυμα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι το 13% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 14% του ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Αθηναίων για παράδειγμα, δεν κάνουν 55%. Οι πολίτες, από τη βάση μήνυσαν προς όλους ότι  βλέπουν τις προοδευτικές δυνάμεις να συνεργάζονται επί προγραμματικών θέσεων. Γνωρίζετε ότι εμείς προεκλογικά επιμείναμε σε αυτή τη θέση και το πληρώσαμε, εξαιτίας της στάσης του ΠΑΣΟΚ». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα