15.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

1825 μέρες είναι πολλές για να γκρινιάζουμε…

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ*

Κάθε αλλαγή, που γίνεται δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Άλλοτε προκαλεί ανασφάλεια και φόβο, επειδή δεν ξέρει κανείς τι έχει να αντιμετωπίσει και άλλοτε ελπίδα και προσμονή ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα και διαφορετικά.
Η περίπτωση της μετεκλογικής περιόδου είναι και αυτή ένα αξιόλογο παράδειγμα μιας τέτοιας κατάστασης, καθώς άλλοτε αναρωτιώμαστε για τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα, που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας προς το χειρότερο και άλλοτε αισιοδοξούμε ότι μια άλλη οπτική στα θέματα της πολιτικής διοίκησης, μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή.
Όποια συναισθήματα και εντυπώσεις μας προκαλεί αυτή η κατάσταση, πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε σε μια αυτονόητη συμφωνία. Ότι θα πάψουμε να δυσφημίζουμε τον τόπο μας, ότι θα πάψουμε να γκρινιάζουμε χωρίς να προτείνουμε λύσεις, ότι θα πάψουμε να θεωρούμε ότι σαν περιοχή και ως άνθρωποι είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Μας αξίζει να ζούμε με ελπίδα και αισιοδοξία στην Άρτα και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την δυναμική της περιοχής. Όσοι είμαστε εδώ τουλάχιστον να πάψουμε να έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση και να μην παρασυρόμαστε από σκοπιμότητες που θέλουν να μας παρουσιάζουν σαν μια υπανάπτυκτη μπανανία.
Ο πάνσοφος λαός επέλεξε τους εκπροσώπους του, με σύνεση. Είναι λοιπόν η ώρα να συνεργαστούμε όλοι μαζί, γιατί είναι βέβαιο ότι μια πενταετία, ή 1825 ημέρες, είναι πολλές για να τις αφιερώσουμε στην μιζέρια και την γκρίνια…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα