16.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Δημιουργούνται 19 Νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για Ασθενείς με εγκεφαλικά

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Στύλιος: «αυτή η παρέμβαση δίνει δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους. Δίνει ελπίδα»»

Στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ιδρύει Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αποκλειστικά για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια σε 19 νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Στύλιος χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία «πιλότο» για το νέο Ε.Σ.Υ. που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί, αφού απαντά σε μια πραγματική ανάγκη και έρχεται να σώσει ζωές. Τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν μια «παγκόσμια πανδημία» με 5,5 εκατ. θύματα ετησίως. Μια πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας, με 50.000 περιστατικά να καταγράφονται κάθε χρόνο και με 11.500 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους και άλλους 14.000 να οδηγούνται σε μόνιμες αναπηρίες.

Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η επιλογή των νοσοκομείων που θα ιδρυθούν οι ΜΑΦ έγινε με βάση τις υποδομές και το προσωπικό που διαθέτουν ώστε να καταστούν άμεσα λειτουργικές. Ενώ, όπως υπογράμμισε, υπάρχει και πρόβλεψη στις επικείμενες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΜΑΦ.

Ειδική αναφορά έκανε και στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Ε.ΣΥ τους οποίους ευχαρίστησε για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους. Και ζήτησε να δοθούν επιπλέον κίνητρα επαγγελματικής, οικονομικής και επιστημονικής εξέλιξης σε αυτούς τους επιστήμονες που αποτελούν την βάση για να οικοδομήσουμε ένα ταχύτερο, αποτελεσματικότερο και πιο ανθρώπινο σύστημα υγείας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Στύλιος υπογράμμισε πως «χρωστάμε στην Πατρίδα, στους γονείς μας και τα παιδιά μας καλύτερες υπηρεσίες υγείας» και τόνισε τη θέληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και να στηρίξει με προτάσεις και συναινέσεις θετικές πρωτοβουλίες όπως είναι οι ΜΑΦ. Τονίζοντας πως: «αυτή η παρέμβαση δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους. Δίνει ελπίδα».

Σχετικό video με αποσπάσματα της ομιλίας στο link 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα