22.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

ΤΕΕ: 100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο και συνεχίζουμε

Διαβάστε επίσης

Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τα βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023 στο «Φάρο» του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Από την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία τονίστηκε ομόθυμα ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που ως επίσημος Τεχνικός Σύμβουλος της Κυβέρνησης υλοποιεί το ΤΕΕ και επιτελούν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί Μέλη του, οδηγώντας τη χώρα στη νέα εποχή του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, των ποιοτικών υποδομών, της ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας, σε μια λαμπρή εκδήλωση έναρξης των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τα βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023 στο «Φάρο» του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με κεντρικούς ομιλητές την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κωνσταντίνο Τασούλα και οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κο Γιώργο Στασινό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Υπουργοί και Μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Ελλάδας, Πρέσβεις χωρών, αιρετοί της επιστημονικής, ακαδημαϊκής, τεχνικής κοινότητας και του ΤΕΕ και εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας.
Με βάση αναφοράς το κεντρικό μήνυμα: «100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο και συνεχίζουμε», στην εκδήλωση του ΤΕΕ αναδείχθηκε από τους ομιλητές και παρουσιάστηκε με οπτικοακουστικό υλικό, η καθοριστική συμβολή του ΤΕΕ και των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, από την ίδρυση του ΤΕΕ έως σήμερα.

(Στην φωτό Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός, που κατάγεται από την Άρτα, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΠτΔ κ. Αικατερίνη Σακκελαροπούλου)

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα