15.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Στύλιος ζήτησε ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ για τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα σε σχέση με τις καλλιέργειες 

Διαβάστε επίσης

Επικοινωνία με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ηπείρου είχε ο Γιώργος Στύλιος σχετικά με τις καλλιέργειες του Νομού Άρτας που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Στύλιος ενημερώθηκε από τους παραγωγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την ένταση του φαινομένου και τις συνέπειές που είχε στις καλλιέργειες τους. Ακολούθως ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ.

Στην απάντηση που έλαβε σημειώθηκε πως ο ΕΛΓΑ ότι δέχθηκε αναγγελίες για ζημιές από έντονη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στη Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων και τη Δημοτική Ενότητα Αράχθου του Δήμου Ν. Σκουφά για το διάστημα από 26.10.2023 έως 01.11.2023. Επιπλέον τονίστηκε το γεγονός πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και έχει ξεκινήσει η εκτιμητική διαδικασία σε καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής.

Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ στην επικοινωνία του με τον ΕΛΓΑ Ηπείρου ζήτησε επιπλέον να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη επί τους θέματος ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε απευθείας επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το ίδιο θέμα.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του: «Είμαι διαρκώς σε ανοιχτή επαφή με τους παραγωγούς της Άρτας και παρακολουθώ κάθε ζήτημα και φαινόμενο που τους αφορά. Όπως είχα τονίσει και από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις και να στηρίζουμε με πράξεις τους παραγωγούς. Σε όλα τα θέματα από το κόστος παραγωγής και τις τιμές των προϊόντων μέχρι την προστασία των καλλιεργειών τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είμαστε δίπλα τους».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα