18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλειστό κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος της Πρέβεζας  

Διαβάστε επίσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, για τους λόγους που το κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος στην Πρέβεζα παραμένει κλειστό από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

Το κυλικείο στον πανεπιστημιακό χώρο στην Πρέβεζα δεν λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί μισθωτής για το σύνολο των κυλικείων των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό έχει ως συνέπεια οι φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων να αναγκάζονται, ακόμα και για βασικές ανάγκες, για ένα χρονικό διάστημα από το πρωί μέχρι το απόγευμα, είτε να παίρνουν όσα χρειάζονται από το σπίτι τους, είτε να αναγκάζονται να παραγγέλνουν ακόμα και ευτελούς αξίας προϊόντα (τα οποία από την άλλη θα επιβαρυνθούν από το κόστος μεταφοράς/ «ελάχιστη παραγγελία»). 

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον Υπουργό Παιδείας, πρώτον, πώς θα διασφαλιστούν, αφενός, οι όροι εκτέλεσης του διαγωνισμού μίσθωσης του κυλικείου του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα, αφετέρου οι ανάγκες των φοιτητών του τμήματος. Δεύτερον, αν προβλέπεται και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, ως προς την ενεργοποίηση τυχόν ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται από τη σύμβαση μίσθωσης, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της ακαδημαϊκής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο πανεπιστημιακό παράρτημα της Πρέβεζας.       

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα