20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Άνοιγμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Χ. ΜΕΓΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ απευθύνει πρόσκληση στις κοινωνικές δυνάμεις που νιώθουν αποκλεισμένες

Μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, ναι μεν η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκαν να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό, ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα για τους πολίτες
Τα συσσωρευμένα προβλήματα και η ακρίβεια, η εκλογική άνοδος του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, η προσοχή ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στον προγραμματικό λόγο μας, έθεσαν τις βάσεις για σύντομη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επ’ ωφελεία της Πατρίδας μας.
Η εν λόγω φορά των πραγμάτων επιβεβαιώθηκε κατά τις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη (με βάση τους Δήμους και Περιφέρειες που επηρεάζει).
Σύντομα στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερη επιλογή των ερωτώμενων.
Εμβληματικές προς τούτο είναι οι περιπτώσεις Δούκα (Αθήνα) και Κουρέτα (Θεσσαλία) όπου καταδείχτηκε ότι με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, αλλά και με συνεργασία στη βάση των Προοδευτικών Πολιτών, υπάρχει η δυνατότητα για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Τούτες τις ημέρες βλέπουμε σε «απ ευθείας μετάδοση» την ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέλιξη η οποία δεν μας χαροποιεί, αφού ο πολιτικός ανταγωνισμός πρέπει να γίνεται με προγραμματικούς-ιδεολογικούς-παραγωγικούς-κοινωνικούς όρους. Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα τροποποιεί τα πολιτικά δεδομένα.
Πόσο μάλιστα όταν κατά τη δεύτερη θητεία του κ.Μητσοτάκη επιστρέφουν οι παλαιές προτεραιότητες των συντηρητικών κυβερνήσεων: Επιβολή πρόσθετων φόρων (φορολογώντας την επαγγελματική δραστηριότητα στην περίπτωση των ελευθέρων επαγγελματιών, αντί να ελεγχθεί τη φορολογητέα ύλη), υψηλοί έμμεσοι φόροι που πλήττουν την κατανάλωση και συρρικνώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, εγκατάλειψη των κοινωνικών υποδομών και το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να έχει γενικευτεί ένα αίσθημα ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, Δημογραφική και Παραγωγική ερήμωση της Περιφέρειας.
Σε αυτό το περιβάλλον το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην κατεύθυνση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και ανάδειξης των εναλλακτικών πολιτικών. Προτεραιότητα μας, όπως έχει κατ επανάληψη αναφέρει ο Προέδρους Νίκος Ανδρουλάκης, είναι η κατάθεση καλά τεκμηριωμένων προτάσεων για την ανάπτυξη της Οικονομίας και την διάχυση των ωφελειών στο σύνολο της Κοινωνίας.
Αυτή η προσπάθεια απαιτεί σχέδιο, τρόπο και περισσότερες δυνάμεις.
Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ απευθύνει πρόσκληση στις κοινωνικές δυνάμεις που νιώθουν αποκλεισμένες από ένα ασφυκτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, στους Νέους που δεν βλέπουν προοπτική στον Τόπο τους, στους πολίτες που πνίγονται στα οικονομικά αδιέξοδα, για κοινή δράση πάνω στα προβλήματα.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι στους σαλτιμπάγκους της κορυφής), οι οποίοι έχουν σοκαριστεί από τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Το έναυσμα θα δώσουν οι επεξεργασίες για βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στην Οικονομία, την Κοινωνία, το Περιβάλλον.
Αυτές διεργασίες έχουν τέσσερις δεσμεύσεις:
1/ Ο καμβάς είναι οι ιδεολογικές αρχές και οι αξίες της Προοδευτικής Παράταξης.
2/Αντίπαλος είναι οι αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές και η ΝΔ.
3/Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση με τους δρώντες πολίτες ενός συνεκτικού και συμπεριληπτικού Προγράμματος χωρίς αποκλεισμούς για την επόμενη ημέρα της προοδευτικής διακυβέρνησης.
4/Δεν περισσεύει κανείς-Η πατρίδα τους χρειάζεται όλους με τις ιδέες τους και τις προτεραιότητες κάθε κοινωνικής ομάδας, με τις ανησυχίες κάθε πολίτη, για τις ανάγκες κάθε ανθρώπου.
*Ο Χρήστος Μέγας είναι δημοσιογράφος, υπ.Βουλετυής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα