14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Το έλλειμα της κατανόησης…

Διαβάστε επίσης

Πραγματικά, ανείπωτα πράγματα συμβαίνουν αυτό το διάστημα σχετικά με την Γέφυρα της Άρτας… Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα, αναφέρεται σε έλλειψη επικοινωνίας και συνενόησης μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και των Υπουργείων.
Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι η Γέφυρα των Κεραματών είναι «ανεδαφική» και προτιμήθηκε έναντι της διπλής γεφύρωσης του Αράχθου στο υπάρχον οδικό δίκτυο.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης παίρνοντας το λόγο στο συνέδριο:
«Στην Άρτα, υπάρχειμια γέφυρα που πέφτει. Ήρθαν οι μελετητές, μέσα στον αστικό ιστό της Άρτας και βάλαμε το όριο στους είκοσι τόνους από τους εξήντα τόνους, γιατί τα ελάσματα που έχει μέσα στα δοκάρια, δεν είναι ανοξείδωτα, όπως είναι σήμερα. Και από το εξήντα που είναι η γέφυρα, ειδοποίησαν οι μελετητές να γίνει αυτή η ενέργεια. Εμείς κάναμε μελέτη, πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Και έρχεται το Υπουργείο και λέει «α, μέχρι τις 20 Ιουνίου, να φτιάξουμε άλλη γέφυρα, με 8 εκατομμύρια» σε άλλο σημείο, που δεν έχει οριοθέτηση το ποτάμι. Που δεν θα τελειώσει ποτέ, εκεί πέρα έτσι όπως είναι στην Άρτα με τις διαδικασίες του Υπουργείου, που έχει την οριοθέτηση. «Να βάλετε προτάσεις», αν δεν υπάρχει συνεργασία σε σοβαρά θέματα, να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».
Το έλλειμα της κατανόησης πραγματικά είναι το μεγάλο πρόβλημα και κυρίως η έλλειψη προτεραιοτήτων, αλλά και της διαφανούς ενημέρωσης, καθώς οι πολίτες της περιοχής δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτε και για την κατάσταση της Γέφυρας που καθημερινά περνάμε με τις οικογένειές μας, την έκθεσή μας σε κίνδυνο, αλλά και για το ανεδαφικό της γέφυρας των Κεραματών, για τα οποία προτάθηκε το ποσό των 8 εκ. ευρώ και επιχαίρουν η απερχόμενη και η επόμενη δημοτική αρχή…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα