20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Άρτας: Για ένα αξιοπρεπές ΕΣΥ που δικαιούνται όλοι

Διαβάστε επίσης

Οι δράσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την υγεία συμπίπτουν με την απεργία της ΟΕΝΓΕ, τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, με κορύφωση το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας, τα οποία και λαμβάνουν χώρα σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, όπου και αναδεικνύονται τα προβλήματα του ΕΣΥ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ν. Άρτας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για μία αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Η υγεία δεν αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά υπόθεση όλων μας, όλων των κομμάτων. Δεν εξυπηρετεί πολιτικά και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά δημόσια κοινωνικά. Είναι ένα από τα πρώτα δικαιώματα των ανθρώπων, ένα από τα πρώτα δικαιώματα του ελληνικού Συντάγματος και ένα από τα πρώτα δικαιώματα της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «Είμαστε η χώρα με τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ε.Ε., πίσω μόνο από τη Βουλγαρία». Και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό οικονομικής παροχής της χώρας δεν αποτυπώνεται σε κανένα σημείο του πίνακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το ΕΣΥ αφορούν:

  • στην ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας
  • σε ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • σε επαρκώς στελεχωμένα Νοσοκομεία των μεγάλων νησιών και σε πρόβλεψη για μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μικρότερα νησιά
  • σε σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία
  • στην κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ
  • στη λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης
  • στον Ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας

Αναφορικά με τον νομό μας, ο τομέας Δημόσιας Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει καταγράψει εδώ και δύο χρόνια αναλυτικά τα προβλήματα του ΕΣΥ μέσα από την πραγματοποίηση επισκέψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και σε Κέντρα Υγείας του ορεινού και ημιορεινού όγκου αλλά και συναντήσεων με εργαζομένους, Διευθυντές, Διοικήσεις, υποψηφίους βουλευτές του κόμματος. Έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή για το εν λόγω ζήτημα από τον πρώην βουλευτή κ. Γκόκα Χρήστο και με αποκορύφωση τη σχετική ερώτηση του Υπευθύνου του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ιωαννίνων κ. Τσίμαρη Ιωάννη στις 06-10-2023 προς το Υπουργείο, σε επίπεδο ενδοπεριφερειακής συνεργασίας. Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση έως αυτή τη στιγμή.

«Υγεία … το μέγιστο αγαθό στους ανθρώπους»

                                        Εκ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ν. Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα