18.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Πάει άπατο το σενάριο για πολυπεριφερειακές εκλογές…

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε οριστικά το σενάριο που ήθελε στις επικείμενες ευρωεκλογές να χωριστεί σε εκλογικές περιφέρειες η Ελλάδα και η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο για “μια ενιαία περιφέρεια με σταυρό” και εισάγοντας και την επιστολική ψήφο.
Να αναφέρουμε ότι στο τραπέζι του διαλόγου είχε τεθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν πέντε εκλογικές περιφέρειες στην χώρα, με δικούς της υποψηφίους και μάλιστα είχε προταθεί η εκλογική ενοποίηση των περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, προκειμένου να καλύπτεται η απαίτηση της Ε.Ε. για περιφέρειας περισσότερες των 800.000 κατοίκων.
Περαιτέρω να σημειώσουμε ότι η επιλογή της χώρας ως ενιαία περιφέρεια, ουσιαστικά ενισχύει την δυναμική των μεγάλων κομμάτων και πάλι θα έχουμε τις παθογένειες του συστήματος, ήτοι την επιλογή προσώπων ισχυρής τηλεοπτικής φήμης, με τις γνωστές παρενέργειες σε πολιτικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την άλλη, σίγουρα η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί υποψήφιοι που είχαν επενδύσει στην πολλαπλή περιφέρεια, να αναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, καθώς δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που ήταν διατεθειμένοι (και οργανώθηκαν) να ξεκινήσουν προεκλογικό αγώνα… Κουστουμάκια που ράφτηκαν, αλλά και ταγιέρ που ετοιμάστηκαν, δεν πειράζει, κάπου θα χρειαστούν!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα