14.8 C
Arta
8 Μαΐου 2024

Ιδιαίτερα χρήσιμη η θεατρική αγωγή για τα παιδιά

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Δεν θα πάψω να αναφέρομαι στην καλή προσπάθεια που κάνει το θεατρικό τμήμα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, προκειμένου να μεταλαμπαδέψει την θεατρική παιδεία και το ήθος στους δεκάδες μαθητές του. Κι εγώ περήφανη σαν γονιός, όπως εκατοντάδες άλλοι γονείς και συγγενείς, είδαμε την Κυριακή την θεατρική ομάδα της θεατρολόγου και ηθοποιού Έλλης Μάνθα να παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «ΑΘΩΟΣ ¨Η ΕΝΟΧΟΣ», όπου πενήντα περίπου παιδιά, κάθε ηλικίας, συνεργάστηκαν πάνω στο θεατρικό σανίδι του ΣΚΟΥΦΑ και έδωσαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που χειροκροτήθηκε από το κοινό, που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Η κα Μάνθα, στον πρόλογό της αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η θεατρική αγωγή στα παιδιά, καθώς εκτός από γνώσεις, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και δημιουργεί κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Και εμείς να δηλώσουμε ότι πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις, από όλους τους Συλλόγους είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ευθέως προτείνω στους γονείς να διερευνήσουν και αυτήν την δραστηριότητα ως μια επιλογή για τα παιδιά τους.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα