18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Μάγδα Τάτση : Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Διαβάστε επίσης

Αγαπητά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ηπείρου, αξιότιμοι πολίτες και φίλοι,

Είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια για εμένα να στέκομαι εμπρός σας σήμερα, στην πρώτη μου εμφάνιση ως εκλεγμένο μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ηπείρου καθώς και ως πρόεδρος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου”.

Η διαδρομή μου στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες ξεκίνησε το 2019 με την αρχική συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των “Οριζόντων Ηπείρου”. Μία παράταξη, η οποία χαρακτηρίζεται για την υπερβατικότητα και την θεσμικότητά της. Ακολούθησε η ανάδειξη μου σε αντιπρόεδρο της παράταξης, η κάθοδος μου στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την αμέριστη στήριξη των “Οριζόντων Ηπείρου” και τελικά η ανάληψη της προεδρίας της παράταξης ,μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, Σπύρου Ριζόπουλου.

Η διαδικασία της μετάβασης αυτής πραγματοποιήθηκε με καθαρό και υποδειγματικό τρόπο, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι οι “Ορίζοντες Ηπείρου” αποτελούν μια πανελλαδική πρωτοτυπία ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης με αρχές, αξίες αλλά και συνεκτικές προτάσεις και πολιτικές, οι οποίες μάλιστα δικαιώνονται καθημερινά στην πράξη.

Σας υπενθυμίζω ότι είχαμε προβλέψει την απώλεια του δρόμου Γιάννενα- Κακκαβιά καθώς και την απώλεια της σύνδεσης της Ιονίας Οδού με την Πρέβεζα.

Την καταστροφή στο Μαυρολάγκαδο και πρόσφατα στο Τέροβο.

Τα πρόστιμα του ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια για την καταστροφή στο Λούρο.

Τα πρόστιμα εκατομμυρίων για την κακοδιαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων.

Το τέλος του φυσικού αερίου πριν καν έρθει στην Ήπειρο.

Μιλήσαμε για όλα προεκλογικά. Προτείναμε λύσεις για όλα. Διαμορφώσαμε προτάσεις οι οποίες αν και λοιδορήθηκαν σε τοπικό επίπεδο, υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών, όπως είναι το μητρώο γεφυριών και η διαμόρφωση συνολικής εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και νέων τοποθεσιών που θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν από τα τελεφερίκ, πέρα από το Οροπέδιο Λασιθίου. Δυστυχώς, λόγω της δική μας ολιγωρίας απωλέσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την Ήπειρο αυτή η διαδικασία.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου δικαιώθηκαν  σε όλα πριν καν λήξει η παρούσα θητεία!!!!

Η στιγμή αυτή αντιπροσωπεύει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην πολιτική μας δράση, αλλά είναι επίσης και μια υπενθύμιση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας καθώς και να προωθήσουμε μια ποιοτική αντιπολιτευτική πολιτική.

Σήμερα, ως Πρόεδρος της περιφερειακής παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου”, μαζί με τους εκλεγμένους συμβούλους μας, τον Σπύρο Υφαντή και τον Δημήτρη Βασιλάκη, αναλαμβάνω την ευθύνη να εκπροσωπήσω τις φωνές όλων των Ηπειρωτών, που αναζητούν μια σκληρή αλλά ταυτόχρονα δίκαιη και εποικοδομητική κριτική στη διακυβέρνηση.

Η αντιπολίτευσή μας θα είναι τεκμηριωμένη, με επιχειρήματα και πάνω απ’ όλα, στηριγμένη στην αγάπη μας για την Ήπειρο και τους ανθρώπους της.

Σε μια εποχή που απαιτεί δύναμη, αλλά και ευαισθησία, δεσμευόμαστε να προασπίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων, παλεύοντας για μια κοινωνία που θα είναι δίκαιη, ισότιμη και προοδευτική.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να ενώσουμε και να προάγουμε την αλλαγή που απαιτείται για να αναδείξουμε το πραγματικό δυναμικό της περιοχής μας, η οποία δυστυχώς έχει εγκλωβιστεί εδώ και χρόνια στη στασιμότητα και το τέλμα.

Μη λησμονούμαι πως η Ήπειρος διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πλέον παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες περιφέρειες της Ελλάδας.

Αντί για αυτό, η Ήπειρος παρακμάζει ,είναι  -επί δεκαετίες- όμηρος της μετριότητας, της στασιμότητας, της ανεργίας και της φτώχειας . Αδυνατεί να παρακολουθήσει τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Η θλιβερή πρωτιά μας στην ανεργία και η σταθερή -ουραγός- κατάταξή μας στους δείκτες φτώχειας στην Ε.Ε. αποτυπώνει καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Συνάμα η Ήπειρος κατακτά μία δυσάρεστη πρωτιά, καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο δείκτη φαινομένων διαφθοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τον τρόπο και τις μεθόδους διαχείρισης των πραγμάτων, αλλά ταυτόχρονα θίγει και την περηφάνια όλων των Ηπειρωτών.

Η αντιπολιτευτική μας πολιτική δεν είναι απλά μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά μια υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο. Θα επιδιώξουμε την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της υγείας, καθώς και την προώθηση της αειφορίας και της καινοτομίας ισότιμα για όλους ανεξαιρέτως και όχι για τους λίγους και εκλεκτούς.

Ως αντιπολίτευση η κριτική μας θα είναι σκληρή, αλλά πάντα δίκαιη, βασιζόμενη σε συγκεκριμένα επιχειρήματα και τηρώντας τις αξίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Δεν θα αφήσουμε τίποτα να περάσει απαρατήρητο. Ο σκοπός μας είναι η προαγωγή του κοινού καλού, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών και η διασφάλιση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα με πάθος, αφοσίωση και ανοικτό μυαλό.

Κλείνοντας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς καθεμιά και καθένα από εσάς που μας εμπιστευτήκατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, το σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες τις κοινωνίας, με οδηγό τον ηθικό και αξιακό μας κώδικα, προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις, οραματιζόμενοι την αλλαγή της Ηπείρου μας σε έναν τόπο στον οποίο αξίζει να ζεις και να δημιουργείς.

Σας εύχομαι χαρούμενα κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία, αγάπη, χαρά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα