17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Κεντροαριστερά στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Mε το πέρας του έτους 2023, κλείνει και ένας κύκλος στον τομέα των φορέων της Κεντροαριστεράς στην περιοχή της Άρτας, οι οποίοι πέρασαν μια περίοδο πολιτικών μαχών, χωρίς ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ταλανίστηκε με τις παραιτήσεις τριών μελών της (και μετά την ανάκληση του Νίκου Νικολάου σε δυο μέλη), μεταξύ των οποίων και του εκλεγμένου Γραμματέα του κ. Αλ. Σερέτη ως αποτέλεσμα των εξελίξεων που έλαβαν χώρα, μετά την απώλεια μιας εκλογικής έδρας στην Άρτα και την αδυναμία του κόμματος να σχηματίσει αυτοδιοικητικό εκλογικό σχήμα στον Δήμο Αρταίων, την συμμετοχή των μελών του σε άλλους πολιτικούς συνδυασμούς, αλλά και μιας προσπάθειας αναπροσδιορισμού των θέσεων του χώρου, μπροστά στις νέες εξελίξεις.

Αυτά είναι και τα δεδομένα, που η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας, σήμερα, χωρίς πλέον να έχει τα βαρίδια των εκλογικών αναμετρήσεων, μπορεί να αξιολογήσει την χάραξη πολιτικών δράσεων, προκειμένου να ενισχύσει την θέση του χώρου στην Άρτα, αλλά και να μπορέσει να αξιολογήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την διεύρυνση της εκλογικής βάσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την άλλη, αντιμετωπίζοντας μιας μεγάλη κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση της ηγεσίας του, τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση πολιτικών προσώπων πρώτης γραμμής, αλλά και βουλευτές, που ήδη σχημάτισαν κοινοβουλευτικό σώμα…

Στην Άρτα, την επιλογή της αποχώρησης και της ένταξης στο νέο κόμμα, τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ακολούθησε και η μέχρι τότε Συντονίστρια κ. Αγλαϊα Νάτσικα, η οποία αξιολόγησε ότι οι απόψεις και τα πρόσωπα της νέας κίνησης, είναι πιο κοντινά στα πιστεύω της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κινητικότητα σε επίπεδο ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον τότε αναπληρωτή Συντονιστή Παναγιώτη Χασκή να αναλαμβάνει προσωρινά την θέση του Συντονιστή και βέβαια να ακολουθήσει η συνεδρίαση της, όπου επιβεβαιώθηκε στην θέση αυτή ο ίδιος και ανέλαβε την θέση της αναπληρώτριας Συντονίστριας η Βίκυ Σιαπάτη.

Το πνεύμα ήταν ενωτικό και σύμφωνο με την εισήγηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, μέλους της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια ενδιάμεση κατάσταση, καθώς τον Φεβρουάριο, που θα γίνουν εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, θα γίνουν εκλογές και για τη νέα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς υπάρχει πιθανότητα να θέλουν να ασχοληθούν νέα πρόσωπα, που προσέγγισαν τον χώρο, μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Αναφορικά με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, να επισημάνουμε ότι στην Άρτα, εκπρόσωπος του κόμματος είναι η Αγλαϊα Νάτσικα. όπως έχουμε ξαναγράψει, η οποία οργανώνει και το νέο κόμμα στην Άρτα.

Οι πρώτες εβδομάδες του νέου έτους λοιπόν, θα είναι μια περίοδος προετοιμασίας για τον χώρο της πολιτικής κεντροαριστεράς, που δεν θα μείνει απαρατήρητη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα