14.6 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Μετά τα κάλαντα έρχεται το ταμείο…

Διαβάστε επίσης

  • Κυλούν οι τελευταίες ημέρες του χρόνου σαν νερό… Είναι και χαρούμενο το κλίμα το εορταστικό, έχουμε και τις ορκωμοσίες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έριξαν λίγο νερό στον μύλο της επικαιρότητας…
  • Την 1η του Γενάρη όμως αρχίζουν τα δύσκολα, ή μάλλον να το πούμε καλύτερα, αρχίζουν τα καλά…
  • Σε τέσσερις Δήμους Αρταίων θα κληθούν οι Δήμαρχοι να επιλέξουν τους συνεργάτες τους: αντιδημάρχους, γενικούς γραμματείς, ειδικούς συνεργάτες, εξωτερικούς συνεργάτες. Υπάρχει λοιπόν μια αναταραχή, ένας οργασμός…
  • Θυμόμαστε ατάκες από παλιότερες εποχές, όπου το να είσαι αντιδήμαρχος αποτελούσε και μια αναγνώριση του πολιτικού σου αγώνα, αλλά και μια ανάγκη επιβίωσης: «βάλε με αντιδήμαρχο, για μια διετία, γιατί έχω παιδί στα γράμματα» έλεγε ο ένας εκλογέας, «βάλε αντιδήμαρχο, γιατί έχω γραμμάτια για το αμάξι» έλεγε ο άλλος και μιλάμε τώρα σε μια εποχή όπου οι αντιδήμαρχοι δεν ήταν επτά, αλλά μόλις δύο!
  • Λένε αυτοί που ασχολούνται με τα εκλογικά πράγματα, ότι στις εκλογές, υπάρχουν αυτές οι δυο δύσκολες εποχές παραπόνων: αμέσως μετά τις εκλογές από αυτούς που ήταν υποψήφιοι και δεν εκλέχθησαν και αμέσως μετά τις πρώτες δημαιρεσίες, από αυτούς που εκλέχθησαν μεν, αλλά δεν πήραν τα αναμενόμενα οφίτσια.
  • Εμείς θα λέγαμε ότι κανένας από τους δυο δεν πρέπει να στεναχωριέται, γιατί οι εκλογές μόνο μια χαρά έχουν: αυτήν της συμμετοχής, πέραν από αυτή ουδέν… Μόνο θρήνοι και οδυρμοί ακολουθούν ό,τιδήποτε άλλο, αν όχι τώρα, σίγουρα αργότερα.
  • Να επισημάνουμε ότι υψηλές φιλοδοξίες έχουμε από περιοχή Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου πολλοί περιμένουν να πάρουν μια καρέκλα… σε βαθμό παρεξηγήσεως. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κώστας Παπασιώζος είναι αρκετά έμπειρος, ώστε να κρατήσει τις ισορροπίες στα πράγματα.
  • Ακούμε και στον Δήμο Αρταίων πολλά σενάρια για πολλά πρόσωπα… Δεν θα επιμείνουμε όμως σε ανακοινώσεις και …προγραφές των υπολοίπων, γιατί εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που λέει ο πάνσοφος λαός: Κυριακή, κοντή γιορτή…
  • Και πράγματι δεν αξίζει για λίγες ημέρες να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή ακόμη χειρότερα, να δημιουργήσουμε ελπίδες…
  • Εμείς θα πούμε το εξής: το μόνο σίγουρο χαρτί του Χριστόφορου θα είναι ο προεκλογικός συνεργάτης του Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του το επικοινωνιακό βάρος της προεκλογικής περιόδου του Χριστόφορου και μάλιστα, όπως εκ του αποτελέσματος αξιολογείται, επιτυχώς.
  • Να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος είναι και σε μεγάλο βαθμό συντελεστής του πολιτικού προγράμματος του Χριστόφορου Σιαφάκα και μάλιστα το σλόγκαν «από μια Άρτα πέρασμα, σε μια Άρτα προορισμό» είχε χρησιμοποιηθεί σε άρθρο του Χρήστου στο FB από το έτος 202, το περιεχόμενο του οποίου μεταφέρθηκε αυτούσιο στο πολιτικό προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού.
  • Και αναφερόμαστε στον Χρήστο Παπανικολάου, επειδή αφενός τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια, από την περίοδο που ήταν πολιτικός συνεργάτης στον χώρο της ΝΔ στην Αθήνα, αλλά κυρίως επειδή δεν ήταν στην ομάδα των υποψηφίων και εκλεγμένος στον συνδυασμό.
  • Ο μόνος βέβαια περιορισμός είναι, ο ίδιος ο Χρήστος να μην θέλει να ασχοληθεί και ως συνεργάτης πλήρους απασχόλησης στον Δήμο Αρταίων, καθώς ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ίσως να μην θέλει να τεθεί εκτός επαγγελματικού χώρου…
  • Αλλά τουλάχιστον από τις πληροφορίες που έχουμε, αλλά και από το γεγονός ότι είδαμε τον Χρήστο να είναι συνεχώς δίπλα στον Χριστόφορο και μάλιστα να είναι τρόπον τινά ο «τελετάρχης» της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν την συνεργασία τους σε επόμενο επίπεδο και ίσως στην πιο κρίσιμη θέση του Δήμου Αρταίων: την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, μια καρέκλα φωτιά για όποιον αποφασίσει να καθίσει πάνω της, αλλά και πάλι τόσο ουσιαστική και χρήσιμη για την εκάστοτε δημοτική αρχή.
  • Είχαμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε αυτό το τελευταίο φύλλο του έτους να έχει μέσα αφιερώματα για τα πρόσωπα της χρονιάς … Νομίζουμε ότι ότι οι τόσες εκλογικές διαδικασίες και οι συνθήκες της έντασης που τις συνόδευσαν, σήμερα δυσκολεύουν περισσότερο από ποτέ το έργο αυτό: καλύτερα την επόμενη χρονιά, να αναζητήσουμε ποιο θα είναι το πρόσωπο εκείνο, το οποίο αληθινά θα έχει θετικό πρόσημο για την Άρτα, την περιοχή και τους κατοίκους της.
  • Ας περάσουν τουλάχιστον και οι ευρωεκλογές, να κλείσει εντελώς ο κύκλος αυτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων και γόνιμης δημιουργικότητας και βλέπουμε…
  • Η ΑΠΟΨΗ και οι συνεργάτες της, ευχόμαστε από καρδιάς, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το νέο ΕΤΟΣ 2023!!! Με υγεία…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα