16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Οι γιορτές ως μια ευκαιρία για απεξάρτηση από τα Social Media

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ*

Αν μη τι άλλο δεν είμαι από τα άτομα εκείνα που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα social media, όχι τόσο από συνειδητή απόφαση, όσο από το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί επί 24 ώρου βάσεως τα τεκταινόμενα στο μεγάλο χωριό.
Παρόλα αυτά, μπορώ να αντιληφθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μέσω των social media έχουν εξεύρει έναν τρόπο για να επικοινωνούν με τους «φίλους» τους, ή με τους ακόλουθούς τους και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για να εκφράσουν απόψεις, να πληροφορηθούν πράγματα ή να επικοινωνήσουν.
Παρόλα αυτά, τις ημέρες των εορτών, καλό είναι να αποφεύγουμε τις ιδιωτικές ή τις κοινωνικές μας θέσεις, στάσεις, απόψεις και πάνω απ’όλα την προσωπική επαφή να την υποκαταστήσουμε με το ψηφιακό μας avatar.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων, αν μη τι άλλο θέλουν φυσική και πνευματική επαφή, ανταλλαγές ματιών και ειλικρινή χαμόγελα.
Μια έξοδο με την οικογένεια, έναν καφέ με τους φίλους, ένα κρασάκι με την παρέα, είναι το μεγάλο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του και τους φίλους του.
Χωρίς φωτογραφίες και selfies με τους μεζέδες στα κοινωνικά δίκτυα και βέβαια αποφεύγοντας όλες αυτές τις κοινοτυπίες, που τον υπόλοιπο χρόνο μας ζαλίζουν.
Είναι και η εποχή της συγχώρεσης και της αγάπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να παρασυρόμαστε από άνευ ουσίας συναισθηματισμούς.
Χρόνια πολλά, με αποχή από την εξάρτηση των social media, με έμφαση στον αληθινό κόσμο…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα