20.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Μας μείναν οι μακέτες…

Διαβάστε επίσης

Με την χρηματοδότηση του ΞΕΝΙΑ να έχει χαθεί και να σπεύδουμε πλέον σε νέες αναζητήσεις, εισέρχεται το έτος 2023 για τον Δήμο Αρταίων και το Νομό της Άρτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκινάει με την πρώτη κατά μέτωπον επίθεση του επικεφαλής της μείζονος πλέον αντιπολίτευσης Χρήστου Τσιρογιάννη.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στην Άρτα και οι αρχαιρεσίες στην Περιφέρεια, υπάρχει η τελευταία εκκρεμότητα η οποία αφορά τα πρόσωπα των αντιπεριφερειαρχών και και των αντιδημάρχων, οι οποίοι θα δώσουν την εικόνα της επόμενης χρονιάς για την Αυτοδιοίκηση της περιοχής.
Βέβαια υπάρχουν κατατεθειμένες οι ενστάσεις των παρατάξεων της Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, αναφορικά με το ισχύον νομικό καθεστώς, το οποίο δίνει την αποφασιστική αρμοδιότητα μόνο στις επιτροπές, αφήνοντας τα Συμβούλια μόνο για θέματα ήσσονος σημασίας και πολιτικής κατεύθυνσης, χωρίς ουσιαστικά καμία δυνατότητα διοικητικής δυναμικής.
Την ίδια στιγμή, είναι μείζονος σημασίας και αξίας η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία επικρίνει σοβαρά την Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών για την απώλεια 32 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν έργα αναπτυξης για τηην περιοχή.
Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί είναι πλέον αντιληπτό ότι τα ΕΣΠΑ δεν είναι ένας κουβάς, που όποτε θέλουμε βάζουμε το χέρι και βγάζουμε λεφτά, αλλά υπάρχουν κανόνες και όρια, τα οποία πρέπει να σεβαστούμε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος, όχι μόνο να χάσουμε τα χρήματα που επιθυμούμε να πάρουμε, αλλά ταυτόχρονα να χάσουμε και τα χρήματα από ιδίους πόρους που έχουμε δώσει για μελέτες και την απαραίτητη προεργασία.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα