16.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές και νέοι στόχοι για την Άρτα

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Η αλλαγή του νέου χρόνου, η αλλαγή της δημοτικής αρχής, η αλλαγή σε πρόσωπα και σχήματα, πρέπει να μας οδηγήσει σε μια αναγκαία αλλαγή τόσο σε πολιτικές στην περιοχή, όσο και σε στοχοθεσια.
Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μια ατζέντα θεμάτων, στα οποία μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας μειρικάζει και πραγματικά τρέφεται γύρω από αυτά. Αυτό σε μεγάλο βαθμό απέχει από την πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουμε το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βλέπουμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, μας έχει ξεπεράσει εντελώς η εξέλιξη και η πρόοδος σε νέα κοινωνικά και οικονομικά μοντέλα. Να επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μια μετακίνηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Άρτα από το εμπόριο και την εστίαση, στην αγροτική ανάπτυξη και τις υπηρεσίες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια, να δίδεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον τομέα της αγροτικής παραγωγής (στο οποίο περιλαμβάνεται η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία και βέβαια η αγροτική παραγωγή).
Αυτό δεν αποτελεί οικονομικό αταβισμό, αλλά στην πραγματικότητα υγιή οικονομική δράση, με τον αγροτικό κόσμο να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως επιχειρηματικός πυλώνας για την περιοχή.
Αυτό είναι ένας λόγος για τον οποίον και επαγγελματίες εκτός αγροτικής δραστηριότητας, να αποφασίζουν να στραφούν σε αυτήν ως επιχειρηματική επένδυση, όπως επίσης και πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι επιχειρούν μια τόνωση του εισοδήματός τους.
Το μοντέλο αυτό, δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε και να το αγνοούμε με μεγαλοϊδεατισμούς και εμμονές…
Καλή Χρονιά και με υγεία.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα