21.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Αναστασία Σίμου, η νέα Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων

Διαβάστε επίσης

Μετά από δυο χρόνια, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου και μετά την επιτυχημένη επανεκλογή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιστρέφει σε μια θέση που γνωρίζει καλά, αυτήν της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, για την οποία εργάστηκε το έτος 2021 με ομολογουμένως επιτυχημένα αποτελέσματα, κάτι που είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε επισκεφθεί προεκλογικά τα Ιωάννινα.
Όπως και σε παλιότερη συνέντευξή της μας είχε δηλώσει : “Ο «Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης και Προβολής Προϊόντων» έχει καθήκον να είναι κοντά στο πλευρό των παραγωγών, να μιλάει μαζί τους, να ακούει και να συμβάλει στην επίλυσή τους. Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή του Περιφερειάρχη μας, που γνωρίζετε τον αγώνα του και την ευαισθησία που δείχνει για τα προιόντα μας. Μακριά από μένα οποιαδήποτε σκέψη προσωπικής προβολής. Εργάτες είμαστε”.

Παρά το γεγονός ότι μετά τα δυο αυτά χρόνια τα προβλήματα παραμένουν: Η διάθεση προϊόντων ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή και στην ελιά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παγετός, συνεχείς βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν τα προϊόντα μη εμπορεύσιμα στην αγορά, ακατάλληλα για διάθεση. Η ακαρπία, λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών αλλαγών. Ακόμη και το ακτινίδιο που αρχικά φαινόταν ότι θα πουληθεί σε ικανοποιητικές τιμές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και έλλειψης εργατικών χεριών, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των παραγωγών. Η έλλειψη εργατικών χεριών που δεν αφορά μόνο την συγκομιδή των προϊόντων, αλλά και άλλες γεωργικές εργασίες.

Στην ατζέντα της νέας θεματική Αντιπεριφερειάρχη, θα πρέπει να ενταχθούν όλα αυτά τα ζητήματα και όσα στην συνέχεια θα προκύψουν, σε μια περιφέρεια, η οποία έχει δώσει έμφαση και ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ταυτότητα των αγροτικών της προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα