15.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

Η φύση που μας προειδοποιεί

Διαβάστε επίσης

Όλα τα είχε αυτή η εβδομάδα για να μας θυμίζει πόσο εύθραυστοι είμαστε απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, την οποία πολλές φορές φροντίζουμε να αγνοούμε…: είχαμε σεισμούς, είχαμε πολλές βροχές, είχαμε ανεμοστρόβιλους και ορμητικά ρέματα, πτώσεις δέντρων και … γλυπτών, βοριάδες, νοτιάδες, πτώσεις και ανόδους της θερμοκρασίας.
Η φύση, όπως και να το κάνουμε, δεν υπολογίζει κρατικές εναλλαγές στην διοίκηση των πραγμάτων, εν ολίγοις δεν «σιουράει» ποιός θα είναι απέναντί της κάθε φορά. Και έτσι την περίοδο των δημαιρεσιών και των αρχαιρεσιών στις Περιφέρειες, έδειξε την δύναμή της, αλλά και ένα σημαντικό μήνυμα: ότι οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές αρχές, πρέπει εκτός από την καθημερινότητα του πολίτη να συνυπολογίσουν και μια άλλη παράμετρο, την κλιματική αλλαγή και όσα αυτή θα επιφέρει στις τοπικές μας κοινωνίες.
Να σημειώσουμε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος, είναι φημισμένη για τις βροχοπτώσεις της και για τον καιρό της, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό και ο ζωοδότης της. Τα ποτάμια μας, η πλούσια βλάστηση, ο πλούτος της, είναι αποτέλεσμα της κλιματολογικής της υπεροχής.
Είναι βέβαιο ότι η φύση θα βρει τον βηματισμό της, ο άνθρωπος θα μπορέσει να προσαρμοστεί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα είναι τα πράγματα όπως εμείς και οι προηγούμενες γενιές από εμάς τα γνώριζαν.
Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι πρέπει να επιμείνουμε στα ζητήματα της πρόληψης και της πολιτικής προστασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες της προστασίας του ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος στην εύανδρο Ήπειρό μας… Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις κάποιοι σίγουρα θα χάσουν τον ύπνο τους …

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα