20.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Όμορφες προτάσεις, που περιμένουν υλοποίηση

Διαβάστε επίσης

Με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών, αλλά και περιφερειακών αρχών, σε συνδυασμό με την αλλαγή του έτους, παρατηρούμε ότι υπάρχει ένας οργασμός προτάσεων και θέσεων για την αναδιαμόρφωση της περιοχής μας.
Να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους προτάσεων, θέσεων και λύσεων είναι σημαντικό να μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς ο τόπος μας έχει αποδείξει περίτρανα ότι τα μυαλά είναι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν μας και βέβαια το brain drain των τελευταίων δεκαετιών είναι και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία μας.
Όμως την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνουμε και μια άλλη σημαντική πραγματικότητα. Ότι για να υλοποιηθεί μια ιδέα, μια πρόταση, ένα θέλω κι ένα πρέπει, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Καλώς ή κακώς δεν ζούμε σε εποχές του 80 και του 90, όπου με μια υπογραφή χρηματοδοτούνταν ένα έργο. Σήμερα εκτός από πολλές αδειοδοτήσεις, υπάρχει και χρονικός περιορισμός, τον οποίον λουστήκαμε στην περίπτωση τόσο του ΞΕΝΙΑ, όσο και του Πάρκου Τεχνολογίας στα Ιωάννινα.
Εν ολίγοις δεν είναι υπόθεση για ελαφρότητες, αλλά κατάσταση ενσταλαγμένης προετοιμασίας και εμπειρίας. Επίσης, πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις για να κινηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Εδώ θα έλεγε κανείς ότι αν κάποιος έχει μια άποψη για μια ιδιωτική επιχείρηση, καλό θα ήταν να την προχωρήσει ο ίδιος, γιατί ποιος θα μπορούσε να υλοποιήσει καλύτερα μια ιδέα, από αυτόν που την έχει…
Εκτός κι αν όλα αυτά λέγονται εκ του ασφαλούς και σκοπό δεν έχουν την βελτίωση του τόπου μας, αλλά τον εντυπωσιασμό των συνδαιτημόνων, αλλά αυτό δεν το πιστεύουμε…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα