19.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων  με μέλη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “O Σκουφάς” για την Προώθηση του Πολιτισμού και τη Συνεργασία σε Πολιτιστικά Σχέδια

Διαβάστε επίσης

Με τον Πρόεδρο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “O ΣΚΟΥΦΑΣ”, κ. Νίκο Μπανταλούκα και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ελένη Μπανταλούκα και κ. Χαρίλαο Βάγια,  είχε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Κώστας Χαρακλιάς, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας, κ. Μαίρη Λυγούρα και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού – Κοινωνικών Δομών, κ. Αγγέλα Τσώλα.

Η συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο,  είχε ως στόχο τη συζήτηση και τον συντονισμό των προσπαθειών για την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή μας.

Οι δύο πλευρές εστίασαν στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων, για τη δημιουργία και υλοποίηση εκδηλώσεων και προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την πολιτιστική ζωή του Δήμου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

  • Ο Προγραμματισμός των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Άρτας (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) που λαμβάνουν χώρα κάθε Ιούνιο. 
  • Η Οργάνωση από κοινού ημερίδων – ομιλιών από έγκριτους ιστορικούς, ερευνητές και ειδικούς που θα ξεναγήσουν τους δημότες στην Ιστορία της Πόλης. 
  • Η Αξιοποίηση του Λαογραφικού Μουσείου του Ιστορικού Συλλόγου και η σύνδεσή του με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», καθώς η σύνδεση ενός Μουσείου σε πολιτιστικές διαδρομές  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Ιστορικό Σύλλογο  για το ρόλο που παίζει στη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει τις προτάσεις, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τη συνέχιση του διαλόγου και της συνεργασίας για το κοινό καλό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα και με τη διαβεβαίωση πως με αγαστή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα προωθηθεί η Ιστορία και ο Πολιτισμός του τόπου. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα