19.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΓΝΟEI ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Διαβάστε επίσης

H πρόεδρος του Π.Σ. σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, «έκοψε» το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ για συζήτηση των νέων προβλημάτων των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, αμπελουργών και μελισσοκόμων, των νέων δυσκολιών που προκαλεί αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης. Αρνήθηκε το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. παρότι εστάλη εμπρόθεσμα και με ολοκληρωμένη εισήγηση (επισυνάπτεται), οδηγώντας το περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης σε μία ακόμη διεκπεραιωτική συνεδρίαση, χωρίς καμία αναφορά στις ανάγκες και προβλήματα του Ηπειρωτικού λαού. 

Κρύβεται έτσι η περιφερειακή αρχή από τις δικές τις ευθύνες, καθώς οι τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο, προκλήθηκαν στο έδαφος της ανυπαρξίας κατάλληλων έργων υποδομής όπως έργα άρδευσης της ελιάς αλλά και έργων αντιχαλαζικής, αντιπαγετικής προστασίας, των ελλείψεων προσωπικού στις γεωτεχνικές και κτηνοτροφικές υπηρεσίες με ευθύνη των όλων των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δήμων. 

Κρύβεται από τις δικές τις ευθύνες καθώς οι περισσότερες «αγαπημένες» της Περιφέρειας γαλακτοβιομηχανίες, συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή και να επιβάλλουν μειώσεις 5 έως 10 λεπτά στο λίτρο γάλα. Με την τακτική αυτή, οι γαλακτοβιομηχανίες μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα την μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. Ήδη αρκετοί κτηνοτρόφοι έχουν εγκαταλείψει τα κοπάδια τους, την στιγμή που η φέτα έχει εκτιναχθεί στα 13 €/κιλό.

Κρύβεται από τις ευθύνες της για την απροκάλυπτη διαχρονική στήριξη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 που προβλέπει τεράστια μείωση στη βασική ενίσχυση, με στόχο το γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι οι προβλέψεις της νέας ΚΑΠ που βγάζουν κατά χιλιάδες στο δρόμο τους αγρότες, σε Γερμανία και Γαλλία. 

Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει με εχθρότητα τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, επιχειρεί να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, «πουλώντας» ως λύση την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, την συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, την εξωστρέφεια. Σε αυτήν την λογική στην χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, αποφάσισε την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση FRUIT LOGISTICA 2024 στο Βερολίνο με κόστος 77.336,32 € που θα εκτοξευτεί στις 100.000 με τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής  για να εκθέσουν τα προϊόντα τους ελάχιστοι μεγαλοπαραγωγοί και μεγαλέμποροι, την στιγμή που οι βιοπαλαιστές «χαροπαλεύουν». Απόφαση ομόφωνη, μειοψηφούσης της ΛΑ.ΣΥ.ΗΠΕΙΡΟΥ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής η περιφερειακή αρχή έδειξε την εχθρότητα της για το δικαίωμα των Ηπειρωτών σε ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις της περιφερειακής επιτροπής. Παρά την πίεση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. να μεταφερθεί η συνεδρίαση στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία υπάρχει χώρος και εξοπλισμός, επέμεινε η συνεδρίαση να γίνει στο μικρό και ακατάλληλο γραφείο 215, στο οποίο δεν χωράνε δημοσιογράφοι και κοινό. Μάλιστα αρνήθηκε την ψηφοφορία για το θέμα που ζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ., έχοντας την συμπαράσταση του κ. Στέφου και Ζούμπα που «υποτάχθηκαν» στην επιθυμία του περιφερειάρχη να κρύβει τις συζητήσεις της περιφερειακής επιτροπής, αποτρέποντας στην πράξη την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. 

Η εχθρότητα αυτή πιστοποιήθηκε και με το οξύ περιστατικό απαράδεκτης φραστικής επίθεσης του περιφερειάρχη σε  δημοσιογράφο του epiruspost, στο τέλος της συνεδρίασης, από την οποία αξίωσε να σταματήσει να γράφει για την περιφέρεια, διότι είναι «άσχετη με τα θέματα της περιφέρειας»!!!, δείχνοντας απόλυτη δυσανεξία σε οποιαδήποτε κριτική. Επίθεση που η ΛΑ.ΣΥ. καταδικάζει απερίφραστα.

Η εχθρότητά της περιφερειακής αρχής ακόμα και για τους μικρούς μαθητές, φανερώθηκε στο αίτημα του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. να πάρει θέση για την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που αποτελεί έργο της περιφέρειας. Στο μείζων αυτό θέμα που υπάρχουν καταγγελίες του συλλόγου γονέων ακόμη και για τραυματισμό μαθητή λόγω της κακής ποιότητας και μη ολοκλήρωσης του έργου, απάντησε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει λάθη!!! και με θράσος  ανέφερε ότι, αυτό που τον απασχολεί περισσότερο τον ίδιο είναι τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους!!!, προαναγγέλοντας πρόστιμα και μηνύσεις!!!!.

Την ίδια εχθρότητα έδειξε και για τους κατοίκους του Καπεσσόβου οι οποίοι διεκδικούν με απόφασή του συλλόγου τους,  την συνέχιση της ενεργούς παρουσίας και δράσης τους στην Παχάλειο Σχολή, στο  κληροδότημα  δηλ. προς τους Καπεσσοβίτες. Στο θέμα αυτό που έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. απάντησε με «ιδιοκτησιακό» ύφος ο περιφερειάρχης ανέφεροντας ότι «η περιφέρεια έσωσε την Πασχάλειο Σχολή, η περιφέρεια αγόρασε κάποια εκθέματα, η περιφέρεια θα κάνει κουμάντο στην Πασχάλειο Σχολή». 

Θα αποδειχθεί στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εάν συνεχίσει να δείχνει την ίδια εχθρότητα και για τις ανάγκες των χιλιάδων ασθενών του ΠΓΝΙ που κινδυνεύουν κάθε μέρα στο ακατάλληλο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη επιστολή του Δ/ντή του ΤΕΠ προς την διοίκηση του ΠΓΝΙ. Η αυριανή απάντηση της περιφερειακής αρχής στην επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. θα καταδείξει εάν επιχειρήσει να βάλει ταφόπλακα στην επείγουσα ανάγκη για στελέχωση και επέκταση- ανέγερση νέου ΤΕΠ, ώστε να συγκεντρωθούνε τα 7 διάσπαρτα τμήματα του σε ενιαίο ασφαλές χώρο ή εάν θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την συγκέντρωση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας σε έναν ενιαίο χώρο, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους με χορηγό την περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα