16.2 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Το Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας ως Κέντρο Πιστοποίησης Ανανηπτών και Εκπαιδευτών της Βασικής Υποστήριξης Ζωής

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει την συνέχιση της συνεργασίας του με το φορέα μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα Kids Save Lives (KSL) – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και πιστοποίηση ανανηπτών και εκπαιδευτών στον τομέα της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS | BIC, ERC).

Η συνεργασία προβλέπει την φιλοξενία, την διάθεση πόρων και εξοπλισμού, καθώς και την τεχνική υποστήριξη για την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Kids Save Lives, οι οποίες αφορούν στην προώθηση των πρώτων βοηθειών και της ασφαλούς συμπεριφοράς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι εκπαιδεύσεις θα έχουν διττό χαρακτήρα, εστιάζοντας αφενός στην ενίσχυση των γνώσεων στο πεδίο των πρώτων βοηθειών, αφετέρου στην εξοικείωση των συμμετεχόντων σε σχετικές τεχνολογίες. Κατά τη διάρκεια κάθε εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές και επιμορφωτικές παρουσιάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, στο διαδραστικό περιβάλλον εκπαίδευσης που παρέχει το CAVE εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου. Στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων, θα παρουσιάζονται επίσης οι τεχνολογικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα σε συνεργασία με το KSL, όπως η επιτυχημένη εφαρμογή φορητών συσκευών iSAVElives.

Η Πρώτη Πιστοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 4/2/2024.

https://xrcenter.project.uoi.gr/certification-seminars/

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα