14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

«Followgreen» Δήμου Αρταίων: Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην καινοτόμο πλατφόρμα ανακύκλωσης

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιωδώς ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στην πρωτοβουλία για την προώθηση της ανακύκλωσης μέσω της Πλατφόρμας Ανακύκλωσης «Followgreen» του Δήμου Αρταίων (www.followgreen.gr/arta )

Η συμμετοχή  τους  ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης  υπερέβη κάθε προσδοκία. Η πλατφόρμα προσφέρει εύκολη πρόσβαση και απλότητα χρήσης, καθιστώντας την ευχάριστη εμπειρία.

Με την υποστήριξη του Δήμου, των τοπικών κοινοτήτων και των αρμόδιων αρχών, η πλατφόρμα ανακύκλωσης συνεχίζει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις.

• 1.000 και πλέον νοικοκυριά είναι πλέον ενεργά μέλη στην πλατφόρμα πολιτών – επιχειρήσεων – Δήμου

• 42 τοπικές επιχειρήσεις έχουν ήδη δηλώσει προσφορές σε είδη/υπηρεσίες εστίασης, μόδας, ομορφιάς, σπιτιού, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.

•  150 και πλέον αγορές έγιναν στις τοπικές επιχειρήσεις με εξαργύρωση 20.000 πόντων επιβράβευσης.

Συνεχίζουμε με νέες ανανεωμένες προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων στο followgreen.gr/arta/offers, με σημαντικές εκπτώσεις, αλλά και με μαθητικό διαγωνισμό για την ανακύκλωση.

O Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης υλοποιείται σε 35 Σχολεία, με τη συμμετοχή 2.254 μαθητών, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς ανακυκλώνουν τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες), με τον τρόπο αυτό συλλέγουν πόντους για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, οι γονείς/μέλη της πλατφόρμας ενισχύουν την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στα σχολεία.

Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμος   θα ενισχύσει  κάθε  προσπάθεια  για την προώθηση της Ανακύκλωσης και της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων, προσφέροντας στους πολίτες όχι μόνο μια αποτελεσματική, αλλά και ευχάριστη εμπειρία συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα