14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Ανατροπές στο πρόσωπο του νέου προέδρου της ΠΕΔ αναμένονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής

Διαβάστε επίσης

Το θρίλερ των αυτοδιοικητικών εκλογών της ΠΕΔ Ηπείρου, τελειώνει την Παρασκευή το μεσημέρι, όπου θα μάθουμε τελικά ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος του αυτοδιοικητικού φορέα της Περιφέρειας.
Η παράταξη της Κεντροαριστεράς με όνομα “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” είναι η νικήτρια των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου με 56 έναντι 55 που έλαβε η αυτοδιοικητική παράταξη Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου.
Η πρώτη παράταξη της Κεντροαριστεράς “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” κερδίζει 12 έδρες και η δεύτερη παράταξη της Κεντροδεξιάς, Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου, καταλαμβάνει 8 έδρες.
Το εκλογικό μέτρο αντιστοιχούσε σε 7 σταυρούς και έτσι ο μεμονωμένος υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης και απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου με 13 ψήφους, εκλέγεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας τη μία έδρα, ενώ η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση πήρε μόνο 6 ψήφους και δεν πιάνει το μέτρο για να βγάλει έδρα, και να την στερήσει από την πρώτη παράταξη.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με αλφαβητική σειρά αποτελείται από τους:

  1. ΒΑΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
  2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  3. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
  4. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
  5. ΜΙΓΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
  6. ΜΠΕΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
  7. ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  8. ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
  9. ΝΤΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
  10. ΠΛΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
  11. ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
  12. ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
  13. ΤΖΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
  14. ΑΚΟΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
  15. ΒΑΛΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  16. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΣΟΥΛΙΟΥ
  17. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
  18. ΝΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  19. ΠΑΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΖΙΤΣΑΣ
  20. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
  21. ΣΙΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ως γνωστόν, οι εκλογές αν και είχαν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, γρήγορα έλαβαν πολιτικά χαρακτηριστικά και μάλιστα υπολογίστηκαν πολλοί παράγοντες, που είχαν σχέση και την στάση των αυτοδιοικητικών πρώτου βαθμού με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, οπότε και δημιουργήθηκαν ευαίσθητες ισορροπίες στην κάλπη.
Από το Νομό της Άρτας, η κίνηση του Χριστόφορου Σιαφάκα, δεν μπόρεσε να έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η κεντροδεξιά παράταξη είναι επικρατούσα στους Δήμους της Ηπείρου.
Σε κάθε περίπτωση, από την Άρτα εκλέχθηκαν ο ίδιος, και ο Περικλής Μίγδος (δήμαρχος Καραϊσκάκη), αλλά και από τους δημοτικούς συμβούλους η Ελευθερία Κοσσυβάκη από τον Δήμο Καραϊσκάκη επίσης, υποψήφια με τον επικρατούντα συνδυασμό.
Έκπληξη αποτέλεσε η μη εκλογή του Κώστα Παπασιώζου, από τον Δήμο Ν. Σκουφά, ο οποίος «έπαιζε» να είναι στους ενδιαφερόμενους για επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», καθώς πήρε χαμηλό αριθμό ψήφων.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν πιθανός νέος πρόεδρος θα είναι ο Παναγιώτης Νταής, δήμαρχος Ηγουμενίτσας και όχι ο μέχρι τώρα άτυπος επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί τους συνυποψηφίους και τους εκλέκτορες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους αξιόλογους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Η υποστήριξή τους είναι ένα πολύτιμο δώρο και ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου προς όφελος της Περιφέρειάς μας και των Δήμων μας.
Η Περιφερειακή Ένωση μπορεί και οφείλει να λειτουργεί ως ένα «φόρουμ» όπου οι Δήμοι μπορούν να συζητήσουν κοινά προβλήματα και ανησυχίες, να ανταλλάσσουν ιδέες και να συνεργάζονται σε θέματα που αφορούν τον τοπικό πληθυσμό, την οικονομία, το περιβάλλον, την υποδομή και άλλους τομείς.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα εργαστώ για την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και την ενίσχυση της φωνής του Δήμου Αρταίων, αλλά και των άλλων Δήμων της Ηπείρου, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, βελτιώνοντας τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη αναπτυξιακή πορεία του τόπου μου.
Εύχομαι στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου καλή θητεία, για μια Ήπειρο δυνατή, έτσι όπως της αρμόζει, με στόχο την αντιμετώπιση συλλογικών προβλημάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών. Για μια τοπική αυτοδιοίκηση δυνατή και συνεργάσιμη πάντα με την Κεντρική Πολιτική Ηγεσία για αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών.
Σας ευχαριστώ θερμά, δηλώνοντας ότι παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που με καθοδηγούν.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αρταίων
ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα