20.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & δημιουργικά στον prisma 91,6.

Γράφει ο  Βασίλης Ιωάννου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO να γιορτάζεται στις 13 Φλεβάρη, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου, προκειμένου να υπενθυμίζει τη μεγάλη και πολύτιμη εφεύρεση που άλλαξε τον τρόπο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε

Πάνω από ένας αιώνας πέρασε, από τότε που δημιουργήθηκε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός και έκτοτε το ραδιόφωνο αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή μας συνήθεια.

Ένας αιώνας που το ραδιόφωνο παραμένει ένας από τους σημαντικότερους φορείς ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους, τα παράπονά τους.

Και όλα αυτά μπορώντας παράλληλα να δουλεύουν, να οδηγούν, να διαβάζουν, να γράφουν ή και να αθλούνται.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αν και ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν αλλάξει τον τρόπο που ενημερωνόμαστε και επικοινωνούμε, το ραδιόφωνο συνεχίζει να παραμένει ένας αναντικατάστατος τρόπος έκφρασης.

Γι’ αυτό και συνεχίζει να έχει  φανατικούς φίλους που επιμένουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγεία του ήχου του ραδιοφώνου, μια μαγεία με την οποία μπορούν να χαλαρώσουν, να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν ή και να προβληματιστούν..

Θα επαναλάβω αυτό που είπε παλιότερα έμπειρος ραδιοφωνικός παραγωγός με την ευκαιρία της ημέρας του ραδιοφώνου:

«Πολλοί αποκαλούν το ραδιόφωνο μαγικό. Και είναι! Για μένα και για πολλούς από εμάς που το υπηρετούμε πιστά, είναι κάτι περισσότερο. Είναι έρωτας! Ίσως και να μην είναι τυχαίο που η γιορτή του προηγείται του Αγίου Βαλεντίνου κατά μια ημέρα…»

Και πράγματι για πολλούς από εμάς, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαστε με το ραδιόφωνο, αυτό έχει μετεξελιχτεί σε ένα περίεργο είδος αγάπης και εξάρτησης, καθώς μέσα από τις εκπομπές μας έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε ξεχωριστές σχέσεις αμοιβαίας φιλίας και εκτίμησης, τόσο με αυτούς που φιλοξενούμε όσο πολύ περισσότερο με τους ακροατές μας.

Το PADIO PRISMA, που τα τελευταία 5 χρόνια φιλοξενεί την εκπομπή μου, κλείνει φέτος 10  χρόνια λειτουργίας.  

10 χρόνια αξιόπιστης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

10 χρόνια μιας ζεστής συντροφιάς & ψυχαγωγίας

Νοιώθω ιδιαίτερα τυχερός που, σ’ αυτό το νέο κύκλο της ζωής μου, επέλεξα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο και ιδιαίτερα  με το radio prisma.

Κάθε φορά που χρησιμοποιώ το μικρόφωνο, που απλόχερα και χωρίς κανέναν περιορισμό μου εμπιστεύτηκε η διεύθυνση του, νοιώθω μια τεράστια ευθύνη και έναν απέραντο σεβασμό τόσο στο μέσο που εκπροσωπώ όσο κυρίως στους ακροατές που απευθύνομαι.

Εύχομαι ολόθερμα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Ραδιόφωνο!!!

Χρόνια πολλά και δημιουργικά στο radio prisma.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα