18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Στα απόνερα της ΠΕΔ η ύδρευση

Διαβάστε επίσης

  • Πέρασε ανεπιστρεπτί αυτή η εβδομάδα της μεγάλης επίθεσης των αυτοδιοικητικών της Άρτας – Πρέβεζας να καταλάβουν το κάστρο της ΠΕΔ.
  • Τι έμεινε πίσω; Πικρίες, στεναχώριες και πάνω απ’όλα η αίσθηση ότι αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται. Με αστικές ευγένειες και ντροπές, δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν νοοτροπίες και να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε.
  • Από την κίνηση αυτή βγήκε κερδισμένος ο Χριστόφορος; Για να κάνουμε μια SWOT analysis που λένε και οι marketers μπορούμε να πούμε ότι πήρε μια αναγνωρισιμότητα και έκανε ένα καλό debut στην αυτοδιοικητική κοινωνία της Ηπείρου…
  • Από την άλλη, είδαμε έναν Περικλή Μίγδο, ο οποίος χωρίς να ασχοληθεί καθόλου να παίρνει καμιά σαρανταριά συν σταυρούς και να μιλάνε όλοι γι’αυτόν, αναφέροντας ότι ίσως θα επρόκειτο για καλύτερη επιλογή, καθώς αν ήταν αυτός επικεφαλής, ίσως να συγκέντρωνε τους δυο- τρεις ψήφους παραπάνω, που έφυγαν από την κεντροδεξιά και πήγαν στην κεντροαριστερά, λόγω προσωπικής – πολιτικής δυσφορίας με τον Σιαφάκα.
  • Στο νομό ξαφνικά, δημιουργείται ένα νέο δίπολο αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης, που μέχρι σήμερα δεν το περιμέναμε και κυρίως δεν το περίμενε και ο ίδιος ο Χριστόφορος.
  • Μάλιστα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Χριστόφορος περίμενε ότι το αντίπαλο δέος, επρόκειτο να είναι ο Κώστας Παπασιώζος, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο οποίος φαινόταν ότι έχει πολλές πολιτικές και αυτοδιοικητικές αναφορές στην Ήπειρο.
  • Για τον λόγο αυτό, με τον Κώστα Παπασιώζο, προεκλογικά είχε μιλήσει για ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, για την ανάγκη να συνδιοικήσουν και μάλιστα έφερε ως το μεγάλο παράδειγμα τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Άρτας και πεδινών – ημιπεδινών Κοινοτήτων. Την δήλωση αυτή την έκανε στην τοπική τηλεόραση, σαφώς δημιουργώντας εντυπώσεις περί… συμφωνιών εν όψει ΠΕΔ!
  • Μάλιστα, ανέφερε ότι παραδοσιακά, τον σύνδεσμο αυτόν τον διοίκησαν στο παρελθόν η Ροζίνα Βαβέτση και πριν από αυτήν ο Γιαννούλης… Ότι η Άρτα ήταν εκτός της διοίκησης. Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Πάντοτε η Άρτα ήθελε να διοικήσει τον σύνδεσμο αυτό, και μάλιστα το 2014-2019 ήταν πρόεδρος ο Χρήστος Τσιρογιάννης.
  • Τις άλλες χρονιές το έχανε η Άρτα, επειδή ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου Αρταίων, ψήφιζε τον υποψήφιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
  • Σήμερα όμως, άλλαξαν οι αναλογίες. Τι σημαίνει αυτό… ότι από την πλειοψηφία του Δήμου Αρταίων είναι τρία μέλη (Καραγιώργος, Σφαλτού και Σιαφάκας), ένα μέλος από την μειοψηφία (Χρηστούλης) και ένα μέλος από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά.
  • Μπορεί δηλαδή να βγάλει πρόεδρο από τον Δήμο Αρταίων απνευστί, καθώς και ο Σωτήρης Χρηστούλης δήλωσε ότι θα ψηφίσει η διοίκηση του συνδέσμου να περάσει στην Άρτα και πως αν δεν υπάρξει υποψήφιος από τον Δήμο Αρταίων θα είναι αυτός υποψήφιος.
  • Οι εκλογές της ΠΕΔ πέρασαν, ο Κώστας Παπασιώζος, δεν φάνηκε και τόσο χαρούμενος από την προσπάθεια, αλλά και ο Χριστόφορος βλέπει ότι ναι μεν ο κόσμος δεν είναι ηθικός και αγγελικά πλασμένος, από την άλλη ότι να μένει έξω από τα θεσμικά όργανα και να «συνδιοικεί», δεν μοιάζει και πολύ αποτελεσματικό.
  • Ο ίδιος δεν είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, η οποία σε μεγάλο ποσοστό κάνει την βρωμοδουλειά του σύνδεσμου ύδρευσης, θα αφήσει έναν άλλον Δήμο να μπει στα δικά της τα χωράφια, αν και ο νόμος του δίνει την δυνατότητα να ελέγξει ο ίδιος τον φορέα, επειδή ήθελε να είναι υποψήφιος στην ΠΕΔ;
  • Μακάρι να το δούμε και αυτό… Είναι μια απόφαση, η οποία σίγουρο είναι ότι θα προβληματίσει πολύ και πολλούς, καθώς για δυόμισι χρόνια (μισή δημοτική θητεία) τουλάχιστον θα αφήσει τον Δήμο Αρταίων εκτός της διοίκησης του συνδέσμου.
  • Από την άλλη, φαίνεται ότι και ο Δήμαρχος θα είναι εκτός της όλης αυτής διαχείρισης, η οποία έχει να κάνει με έναν μεγάλο θησαυρό της πόλης μας και μια υπεραξία για τον μεγαλύτερο Δήμο της Π.Ε. Άρτας, την διαχείριση του νερού.
  • Εκτιμούμε, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την παρουσία του Κώστα Παπασιώζου, ο οποίος έχει πολύ τραχανά κι αυτός απλωμένο, ότι θα έπρεπε να είναι πρόεδρος του συνδέσμου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Καραγιώργος ή ακόμη και η αντδήμαρχος Χαρά Σφαλτού, η οποία υπήρξε και στενή συνεργάτιδα της πρώην προέδρου κ. Βαβέτση, αν δεν θέλει καθόλου η δημοτική αρχή να ασχοληθεί, ας … ψηφίσουν τον Χρηστούλη, να παει στην Άρτα ο φορέας.
  • Όμως, όταν ο σύνδεσμος της ύδρευσης, είναι ουσιαστικά τα απόνερα της εκλογικής διαδικασίας της ΠΕΔ και των συμφωνιών, που έγιναν ενόψει του … «νέου ήθους συνεργασίας» και «συνδιοίκησης με όλους», που θέλει ο Χριστόφορος να περάσει, φυσικό είναι να θέλει τη «Νέμεσις» του εκλογικού αποτελέσματος ήτοι τον έναν σταυρό της ήττας και δη τον Σωτήρη Χρηστούλη να τον αντιμετωπίζουν persona non grata για τη νέα εποχή των νέων ηθών…
  • Σήμερα Τετάρτη οι εκλογές και έχουμε να περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αλλά και μια πρόγευση για το πως θα κινούνται τα πράγματα στην Άρτα το επόμενο διάστημα… Και θα δούμε αν ο Χριστόφορος χαρίσει τον σύνδεσμο στον Δήμο Νικολάου Σκουφά ή θα αδειάσει τον Κώστα Παπασιώζο (γιατί άλλες ερμηνείες δεν μπορούν να υπάρξουν)…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα