16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Μήπως να την δούμε αλλιώς με το Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ;

Διαβάστε επίσης

Ένα θέμα, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ταμπού» για τον τόπο μας, είναι το περίφημο στρατόπεδο «ΒΕΡΣΗ», το οποίο τα τελευταία 30 χρόνια, που ασχολούμαστε με την τοπική ειδησεογραφία, όλο στα σχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να μεταφερθεί / καταργηθεί και όλο παραμένει στον οικιστικό ιστό της πόλης μας και δη μέσα στο περιαστικό δάσος της Άρτας.
Έχουν γίνει τόσες συζητήσεις για την σκοπιμότητα ύπαρξης αυτού του στρατοπέδου, που δεν ξέρω αν αξίζει πλέον να τις επαναλάβουμε. Ίσως όμως θα έπρεπε να διερευνήσουμε και μια άλλη προοπτική, να δούμε αν μπορεί το στρατόπεδο της Άρτας να ενταχθεί ως δημόσιος χώρος στον Δήμο μας για την δημιουργία μιας εναλλακτικής οικονομίας, από αυτήν που μέχρι σήμερα μας προσφέρει.
Μιλάμε για μια θέση πολλών στρεμμάτων, σε ένα σημείο φιλέτο για την περιοχή της Άρτας, στον λόφο (αλλά και κατά προέκταση και στο χώρο βολών του στρατοπέδου Παπακώστα), με κτήρια έτοιμα και λειτουργικά για οποιαδήποτε χρήση.
Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει και εκτονωτικά, απέναντι στην γειτονική και αποπνικτική Βαλαώρα, η οποία στενάζει από την έλλειψη χώρων, δρόμων και σημείων στάθμευσης. Ιδίως η αξιοποίηση ενός χώρου για στάθμευση αυτοκινήτων στο ύψος της οδού Δαβάκη, θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα σε όλο το οικιστικό χώρο της περιοχής Τζαδήμα- Τλούπα, που αποτελούν σημεία προορισμού για πολλούς αρτινούς. Είναι άραγε η ώρα να την δούμε διαφορετικά με το στρατόπεδο;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα