19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Το Διοικητήριο θα αλλάξει την περιοχή

Διαβάστε επίσης

  • Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής… Το λέμε για το κίνημα της κεντροαριστεράς στην Αυτοδιοίκηση, η οποία πραγματικά έπεσε σε τοίχο, καθώς φαίνεται ότι «η κίνηση Δούκα», που θα ξεκινούσε το αντάρτικο κατά του Μητσοτάκη, έπεσε πάνω στο 66% των αποτελεσμάτων στην ΚΕΔΕ, που στήριξαν κεντροδεξιά και τον Κιρίζογλου.
  • Απ’ότι είδαμε εκτός από φόλα της Κεντροαριστεράς, η Ήπειρος είναι εκτός των εκλεγμένων, εκτός γραμμής ή μάλλον εκτός μαντριού, που θα έλεγε και ο Αβέρωφ για τις κομματικές στάνες…
  • Τι καθόμαστε τώρα και λέμε τι πήρε ο Παπασιώζος και γιατί έχασε; Τα πράγματα είναι απλά! Είμαστε απομονωμένοι σε σχέση με τους κεντρικούς Δήμους και δεν μιλάμε οδικά, μιλάμε πολιτικά… Ας μην περιμένουμε τώρα από τον Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, να διασώσει την τιμή των όπλων της υπόλοιπης Περιφέρειας.
  • Το Σάββατο, λοιπόν ήταν οι εκλογές της ΚΕΔΕ, ενώ ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας βρισκόταν εκεί από την Παρασκευή: δεν είχε πάει για βόλτα, αλλά προκειμένου να συνδράμει τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, προκειμένου να μην τροποποιηθεί ο δικαστικός χάρτης, όσον αφορά την Άρτα και χαθεί το τμήμα της Φιλιππιάδας και του Μενιδίου… Παρών ήταν φυσικά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Στύλιος, η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά της, μετά το συνέδριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, αλλά και ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Γιώργος Ζυγούρης, ο οποίος ταυτίζεται με τις θέσεις των Δικηγόρων της Άρτας.
  • Ο υπουργός τους καλοδέχθηκε και βέβαια εκτιμώντας τον μεγάλο φάκελο στοιχείων, που προσκόμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας κ. Μιχάλης Νικολάου, φάνηκε να συμφωνεί στην πρόταση της διατήρησης του ισχύοντος καθεστώτος για το Πρωτοδικείο της Άρτας.
  • Πραγματικά, αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς ότι η τροποποίηση του Δικαστικού χάρτη, έχει ρίξει στον δρόμο των κινητοποιήσεων μεγάλης επιρροής περιοχές, όπως το Αίγιο, το Αγρίνιο, την Καλαμάτα κλπ.
  • Ας επιστρέψουμε στα καθ’ημάς και να σημειώσουμε ότι η ένταξη του Διοικητηρίου της Άρτας στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024 είναι ευχάριστο μήνυμα και ελπίζουμε ότι τα χρονοδιαγράμματα να μπορέσουν να τηρηθούν και στην κατασκευή και παράδοσή του.
  • Περαιτέρω, ακριβώς απέναντι από το στρατόπεδο, προς την πλευρά της Κυράτσας, υπάρχει μια έκταση 40 στρ., η οποία προοριζόταν για την κατασκευή εργατικών κατοικιών (από εποχής Κώστα Καραμπίνα) από την τότε εργατική εστία, η οποία σήμερα απορροφήθηκε από την ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).
  • Ας αρχίσουν να το καλοβλέπουν και οι παράγοντες της περιοχής, γιατί είναι βέβαιο ότι αν εκεί γίνει το Διοικητήριο, καλό είναι να αναπτυχθεί η περιοχή και με άλλες υπηρεσίες… Προτάσεις που ακούγονται έχουν να κάνουν με το Μουσικό Σχολείο, με το 5ο Γυμνάσιο (που τώρα βρίσκεται στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου κλπ) και βέβαια υπάρχουν σκέψεις από φορείς όπως ο Δήμος Αρταίων και βέβαια το Επιμελητήριο…
  • Υπάρχει βέβαια ανοιχτό ένα θέμα: η πιθανή χρήση του συγκεκριμένου χώρου για την ανάπτυξη κατοικιών νέων οικογενειών, σύμφωνα με την κατεύθυνση της Ευρώπης και της χώρας μας, για την αντιμετώπιση της οικιστικής κρίσης της χώρας μας.
  • Σαράντα στρέμματα, είναι μια σημαντική έκταση και όπως φαίνεται, ό,τι και να επιλεγεί θα υπάρξει σαφώς μια μετατόπιση της οικονομικής δραστηριότητας, προς αυτήν την περιοχή της πόλης μας, η οποία μετά την δημιουργία της Ιονίας Οδού, φαίνεται να αποτελεί και την συγκοινωνιακή είσοδο της Άρτας…
  • Αυτή την εβδομάδα η Άρτα γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα. Να είμαστε όλοι μας καλά!

Κόπηκε νωρίς το νήμα της ζωής του 23χρονου Γιώργου

Ράγισαν μέχρι και οι πέτρες από την αναγγελία του θανάτου του 23χρονου Γιώργου Τσιμούρα, ο οποίος μόλις 23 χρόνων έχασε την ζωή του, την Κυριακή το ξημέρωμα στους δρόμους της πόλης μας.
Ο Γιώργος ήταν ένα αγαπητό και γλυκό παιδί, την εικόνα του οποίου ο γράφων έχει από όταν ακόμη πήγαινε στο νηπιαγωγείο… Μεγάλωσε και έγινε ένας αξιόλογος άνδρας, εργατικός και φαινόταν να έχει το μέλλον όλο στα χέρια του, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι της εποχής μας.
Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα την Τρίτη 8 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Αιτωλού στο Διάσελλο Άρτας, το χωριό της οικογένειας του εκλιπόντος.
Από την οικογένεια της «Α» ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει… Συλλυπούμαστε τους οικείους του και τους πολλούς φίλους του Γιωργάκη. Τα λόγια δυστυχώς είναι λίγα για τους γονείς του Όλγα και Δημήτρη, καθώς ήταν το μοναχοπαίδι τους.
Μόνο κουράγιο!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΝΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα