17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Με Λαμπρότητα και κατάνυξη ο Εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας στη Άρτα

Διαβάστε επίσης

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Η Άρτα τίμησε χθες Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 11 το πρωί την Πολιούχο και Βασίλισσα της  Αγία Θεοδώρα, παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι έφτασαν και από πολλά  μέρη της Ελλάδας για να προσευχηθούν στη Χάρη της.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία στους δρόμους της πόλης αναζητώντας όλοι την ευλογία και την παρηγοριά της.

Μαζί με το λαό γιόρτασαν  και οι Άρχοντες του τόπου οι οποίοι περπάτησαν μαζί με τους πιστούς στο δρόμους της πόλης. Η όλη διοργάνωση ήταν τέτοια που η Περιφορά της Εικόνας της Αγίας Θεοδώρας και της Λάρνακας με τα Ιερά Λείψανά της, υπό τις κωδωνοκρουσίες των  Ιερών Ναών να σκορπίζουν  ρίγη συγκίνησης.

Αξίζει να σταθούμε και στους Αρτινούς που μένουν στην Άρτα αλλά και σε αυτούς που ανήμερα της γιορτής της Αγίας Θεοδώρας θυμούνται τις στιγμές στον τόπο καταγωγής τους, προσεύχονται από μακριά και εύχονται να έχουν την προστασία  και την ευλογία της. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πάρα πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι ήρθαν από όλη τη χώρα για να προσευχηθούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κέρκυρα, αλλά και άλλες περιοχές, από όπου μισθώθηκαν λεωφορεία προς την Άρτα. 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών μαθητές, αλλά και μέλη Συλλόγων, Φιλαρμονικές, Ένοπλες δυνάμεις και η Αστυνομία πρόσθεσαν όλοι με σεβασμό ένα τόνο μεγαλοπρέπειας, στον Εορτασμό, μίας ταπεινής Αγίας όπως ήταν η Αγία Θεοδώρα, η οποία ακόμη μέχρι και σήμερα στέκει στο πλευρό όλων όσων την επικαλούνται απαλύνοντας τους πόνους και λύνοντας τα προβλήματά τους.

 Ο Εορτασμός της Πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Άρτης κ. Καλλινίκου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφησίας κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Θεοδώρας και ιδιαίτερα στην υπομονή και στην καρτερικότητα της.

 Μετά την καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνος και των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας. Έξω από τον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη και ευχήθηκε, με τις πρεσβείες και με το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας, να ακολουθούμε τις ομορφιές της Χριστιανικής ζωής και όχι τις ασχήμιες των παθών.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος ανέφερε απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών στην είσοδο του Ναού της Αγίας Θεοδώρας:

«Αισθήματα ευγνωμοσύνης οδήγησαν τα βήματά μας στον Ιστορικό τούτο Ναό, για να ευχαριστήσουμε την Αγία μας. Να την ευχαριστήσουμε διότι, πάντοτε στέκετε δίπλα μας στον πόνο, στις θλίψεις και στους προβληματισμούς μας.

Όλοι γνωρίζουμε που θα κατευθύνουμε τα βήματά μας για να βρούμε παρηγοριά στις δυσκολίες, για να ζητήσουμε βοήθεια στους πειρασμούς, αλλά και για να ευχαριστήσουμε στις χαρές της ζωής.

Η Αγία αποτελεί το πολύτιμο πνευματικό «μαργαριτάρι» της πόλεως μας, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου.

Διαχρονικά με το βίο της μας διδάσκει, τι σημαίνει Αγιότητα, τι σημαίνει κατά Χριστόν ζωή, τι σημαίνει υπομονή, τι σημαίνει γάμος και οικογένεια.

Σεβασμιότατε Άγιε Κηφισίας Αμαρουσίου Ωροπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλε, Σεβασμιότατε Άγιε Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομε, ευχηθείτε ώστε με τις πρεσβείες της Αγίας μας και την Αγάπη της για το λαό της Ηπείρου, οι ομορφιές της ζωής και της κοινωνίας να παραμείνουν ομορφιές και μην μετατραπούν σε ασχήμιες», για να καταλήξει λέγοντας:

«Χρόνια πολλά και Ευλογημένα σε όλους. Ο Θεός να σας Ευλογεί και η Αγία να σας χαρίζει ότι αγαθό επιθυμείτε».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα