25.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Αναγκαία στον Δήμο η επικοινωνία όσο ποτέ

Διαβάστε επίσης

  • Δημοσιεύουμε στην διπλανή σελίδα, μια επιστολή ενός συμπολίτη μας, ο οποίος δεν θέλησε να την υπογράψει, όχι επειδή ήθελε να βρεθεί υπό τον μανδύα της ανωνυμίας (δεν λέει δα και κάτι που να χρειάζεται να το πράξει), αλλά προκειμένου να δώσει μια εικόνα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί με τις εργασίες και κυρίως τον προγραμματισμό του OPEN MALL τις ημέρες αυτές.
  • Να πούμε κι εμείς ότι οι εργασίες γενικά τέτοιας κλίμακας, φυσιολογικό είναι να έχουν και τέτοιες αντιδράσεις. Έχουμε ακόμη εικόνα στο μυαλό μας, την εποχή όπου η δημοτική αρχή του ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, προχωρούσε στο έργο της αποχέτευσης στην οδό Σκουφά και περαιτέρω στην πεζοδρόμησή της.
  • Και ο Κώστας Βάγιας τότε, αντίθετα με ό,τι έχει αποτυπωθεί ως εντύπωση σήμερα, ένα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής εκτελούσε και συγκεκριμένα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο οποίος είχε εντάξει την αποχέτευση της Άρτας στα μεγάλα έργα σε συνδυασμό με το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑ στο Γλυκόριζο.
  • Ο Κώστας Βάγιας λοιπόν υλοποίησε το έργο του Χρήστου Παπαγεωργίου, και αυτός καλείται να διαχειριστεί την μεγάλη δυσαρέσκεια της εκτέλεσής του, όπως σήμερα το ίδιο καλείται να κάνει ο Χριστόφορος Σιαφάκας, για ένα έργο της θητείας του Χρήστου Τσιρογιάννη (ή μάλλον για το μισό, γιατί για το τμήμα μέχρι τον Άγιο Γεώργιο ο Τσιρογιάννης το πλήρωσε και εκλογικά κατ’αναλογία).
  • Αν έχουμε αντιληφθεί ένα σημαντικό ζήτημα, είναι αυτό της συνεργασίας και της επικοινωνίας, που πρέπει να έχει η δημοτική αρχή, με τους επιχειρηματίες της ΣΚΟΥΦΑ και βέβαια με την εργολήπτρια εταιρία. Και αυτό επειδή το 1991 που σκαβόταν η ΣΚΟΥΦΑ, κάθε καταστηματάρχης είχε φτιάξει στο Κανάλι εξοχικό, είχε στην τσέπη καμια εκατοστή πεντοχίλιαρα και το βράδυ υποχρεωτικά έπρεπε να περάσει πέντε μπαράκια για να ξεπεράσει την καθημερινότητά του.
  • Σήμερα, οι επιχειρηματίες, έμποροι και της εστίασης, είναι υπερχρεωμένοι, με μειωμένο εισόδημα και τους περιμένει από τον άλλο μήνα το πρώτο εκκαθαριστικό με τεκμήρια, ήτοι τουλάχιστον ένα πεντοχίλιαρο σε έκαστον… Η καθημερινότητά τους λοιπόν, ξημερώνει τουλάχιστον μελαγχολική και έχουν και την Δαμόκλειο σπάθη, ενός έργου, που θα μηδενίσει τα έσοδά τους (και όχι τα έξοδά τους).
  • Δεν μπορεί λοιπόν η δημοτική αρχή, να μην έχει την ενσυναίσθηση να παρεμβαίνει και να μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα. Και θα μιλήσω με παραδείγματα. Ξεκίνησαν εργασίες ένα πρωί ξαφνικά στην Σταματελοπούλου, χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση ή πληροφόρηση. Οι επιχειρηματίες, αλλά και οι κάτοικοι της οδού έμειναν έωλοι σε μια νέα πραγματικότητα, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. Για παράδειγμα, σε πάρκινγκ σε πολυκατοικία, δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να πάρουν τα αυτοκίνητά τους.
  • Πρέπει λοιπόν άμεσα ο ίδιος ο Δήμαρχος να αναλάβει στις πλάτες του, το επικοινωνιακό κομμάτι με τους επιχειρηματίες, που θα κληθούν σε μια δύσκολη περίοδο να σηκώσουν το βάρος του έργου. Είναι αναγκαίο, να γνωρίζουν ότι έχουν τον Δήμο δίπλα τους.
  • Οι συνεργάτες του Δήμου, δεν πρέπει να είναι μόνο τεχνοκράτες, αλλά να μπορούν να επιτελούν διπλό έργο: να υπηρετούν και παράλληλα τους αληθινούς εργοδότες τους, που είναι οι δημότες αυτής εδώ της περιοχής. Δεν είναι προσωπική υπόθεση οι διαμαρτυρίες, κανένας δεν έχει κάτι σε βάρος κάποιου άλλου, αλλά είναι σημαντικό να μπορεί να υπάρξει κάποιος διάλογος και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά…
  • Έχοντας μπει στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας χτυπάνε την πόρτα, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε ώστε η Άρτα να κρατήσει την δυναμική της και να μην έχουμε άλλες φυλλορροές οικονομικές, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει μια στοιχειώδης επικοινωνία για την εκτέλεση ενός έργου…

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Άρτας

Mε μέλημα τους την υγιή επάνοδο- αποθεραπεία και αποκατάσταση των δρομέων του 8ου ημιμαραθώνιου Ο Δρόμος του Γιοφυριού – Άρτα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κέρδισε τις εντυπώσεις με την εθελοντική προσφορά του, παρέχοντας υπηρεσίες αποθεραπείας στους δρομείς. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα