17.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

ΠΕΡΙ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο
Νίκος Τράμπας

Η επιλογή του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας από την Δημοτική Αρχή στην Κορωνησία εξελίχθηκε σε τοπική ίντριγκα. Ξεκίνησε με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο και κορυφώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναλύθηκαν λεπτομερώς βαθυστόχαστα επιχειρήματα του τύπου «η ελλιπής ποσότητα φασολάδας που μοιράστηκε, οι παρενέργειές της σε φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την διατάραξη της ησυχίας των εκκολαπτόντων αργυροπελεκάνων!
Επιχειρήματα που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε εγρήγορση.
Μεταξύ τυρού και αχλαδιού δεν έλειψαν και οι αντιπολιτευτικές κορώνες με αιχμή του δόρατος την παράβλεψη των υπευθύνων στην διανομή της φασολάδας και στο παραλίμνιο πάρκο αφήνοντας παραπονεμένες από τις παρενέργειες της… τις πάπιες που κατοικοεδρεύουν στην μικρή λίμνη.
Επειδή όμως πέρα από το gossip που κάποιοι φροντίζουν να το κρατούν σε ενθαρρυντικά επίπεδα, κυρίως λόγω έλλειψης ουσιαστικών προτάσεων που θα άλλαζαν ή θα αλλάξουν το ρου της καθημερινότητας του ντόπιου πολίτη δίδεται μια έμφαση και στην παραπολιτική…
Η ουσία όμως είναι ότι η επιλογή της Κορωνησίας εκ του αποτελέσματος κρίθηκε επιτυχημένη. Ο κόσμος ακολούθησε, κατακλύζοντας κάθε σπιθαμή γης της, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα σε συνδυασμό με το απίστευτο τοπίο.
Βέβαια ο εχθρός του καλού δεν παύει να είναι το καλύτερο. Την επόμενη φορά ο Δήμος λόγω και της προϋπάρχουσας εμπειρίας θα επιδείξει και υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας κάνοντας τα απαραίτητα για την αποτροπή της όποιας ταλαιπωρίας στους επισκέπτες.
Το πρώτο βήμα της ανάδειξης του μοναδικού αυτού τόπου έγινε.
Η Κορωνησία δεν είναι μόνο ένα «όμορφο ψαροχώρι». Όμορφα ψαροχώρια είναι χιλιάδες διάσπαρτα ανά την Ελλάδα.
Είναι η ελληνική Πολυνησία που σύμφωνα με το travel. gr «σχεδόν στην μέση του Αμβρακικού βρίσκεται ένα μικρό νησί που ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν. Το βέβαιο είναι ότι όσοι το επισκέπτονται μαγεύονται και σίγουρα δεν το ξεχνούν ποτέ. Και συνεχίζει: μοιάζει σαν να επιπλέει πάνω στην επιφάνεια του νερού δημιουργώντας μια ρομαντική εικόνα που σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί σκηνοθέτες του Χόλιγουντ . Και όχι μόνο…»
Αυτό το λένε οι άλλοι . Οι ειδικοί στον τουρισμό. Διότι αν η Κορωνησία βρίσκονταν στην Ιταλία ή στην Ισπανία, ακόμα και στην Τουρκία θα ομιλούσαμε με άλλους όρους…
Ο Χριστόφορος ως δήμαρχος έμπρακτα επενδύει στην εξωστρέφεια. Επενδύει στην ανάδειξη κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας. Γνωρίζει ότι η τοπική οικονομία έχει περιέλθει σε κατάσταση χειμερίας νάρκης τα τελευταία χρόνια και βιάζεται να την επανεκκινήσει. Το προσωπικό του στοίχημα το οποίο αναδείχθηκε και μέσω των τελευταίων δημοτικών εκλογών είναι να αλλάξει από αρνητικό σε θετικό το πρόσημο της οικονομικής ευημερίας των πολιτών. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο στόχος αυτός περνάει μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση της Κορωνησίας.
Η πολιτική ανάλυση της επιλογής αυτής έχει διττή ανάγνωση:
Από την μια στέλνει ισχυρό μήνυμα στους συνεργάτες του για εντατικότερη δουλειά για την παραγωγή άμεσων και απτών αποτελεσμάτων και από την άλλη αναδεικνύει τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα