18.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Ρίζου

Διαβάστε επίσης

Ι.

Νιώθω επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για την τιμή που μου έκανε να συμμετάσχω, ως υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή η συμμετοχή μου στην μεγάλη μάχη της Ευρώπης, σε ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από πρόσωπα με κοινωνική αξιοπιστία και σαφείς ικανότητες, έτοιμα να δώσουν συγκεκριμένες, όσο και νικηφόρες μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο.      Με υποψήφιους από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών και κοινωνικών κατηγοριών, ένα πλήρες ψηφοδέλτιο / απόρροια της οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κινήματος.

ΙΙ.

Αποτελεί όμως παράλληλα και μεγάλη ευθύνη, αφού οι επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν κομβική σημασία.

Ήδη στην Ευρώπη παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη των λαϊκίστικων και ευρωσκεπτικιστών αντιλήψεων, οι οποίες εντείνουν εθνικιστές αναδιπλώσεις και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Ε.Ε.

Πράγματι, αν στην επόμενη Ευρωβουλή επικρατήσουν οι αντιευρωπαϊκές, ξενοφοβικές και απομονωτικές πολιτικές δυνάμεις, το μέλλον της Ε.Ε. διαγράφεται ζοφερό. Κάτι τέτοιο, θα ήταν επιβλαβές για όλα τα κράτη μέλη, ακόμα και για τα πλέον ισχυρά, που δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουν από μόνα τους στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οικονομία με τον ανηλεή ανταγωνισμό κολοσσιαίων δυνάμεων. Για τις μικρότερες όμως χώρες, όπως η Ελλάδα, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

ΙΙΙ.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας (από την τραγωδία των Τεμπών μέχρι το σκάνδαλο των υποκλοπών) ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο, την ανάγκη της χώρας μας να μετάσχει σε μια Ευρώπη όχι μόνο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και σε μια Ευρώπη: 

* με ένα μέλλον βιώσιμο και ανθεκτικό, που θα εξισορροπεί την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική διαχείριση.

* με αυτοδυναμία σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας. 

* που θα διαθέτει εκείνους τους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς και τα ρυθμιστικά πλαίσια, που να υποστηρίζουν την πράσινη μετάβαση, αλλά να διασφαλίζουν παράλληλα τα εισοδήματα των αγροτών. 

                                            ————————–

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού τόξου καθαρά, δυνατά, υπεύθυνα.

Από αυτή την μάχη δεν μπορούμε να απουσιάζουμε.

Αικατερίνη Ρίζου

Δικηγόρος

Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα