16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

OPEN MALL και απογαλακτισμός!

Διαβάστε επίσης

  • Τι έγινε τώρα ξαφνικά και ο αρτινός πολίτης ανακάλυψε το OPEN MALL και την … διαφορά στην αισθητική που φέρει το μεγάλο αυτό έργο;
  • Και πριν τρείς – τέσσερις μήνες είχε παραδοθεί το τμήμα που αφορούσε την οδό Σκουφά από Πλατεία Μονοπωλίου έως τον Άγιο Γεώργιο, όλοι είχαμε μια εικόνα και μάλιστα από τις αρχές του Ιανουαρίου είδαμε να γίνεται και έλεγχος για την πορεία των εργασιών στο Μονοπλιό…
  • Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα στο OPEN MALL αντέδρασε ο μεγάλος κορμός της ύπαρξής του, οι επαγγελματίες της οδού Σκουφά ή πιο σωστά του «χρυσού τμήματος» από Φιλελλήνων έως πλατεία Κιλκίς.
  • Είχαν η αλήθεια είναι και πριν αρχίσει να εκφράζουν τις διαφωνίες τους (είχαμε δημοσιεύσει άρθρα ήδη από πέρσι), αλλά τώρα αντελήφθησαν ότι οι μέρες είναι μετρημένες και οι εργασίες είναι προ των πυλών.
  • Οι υπόλοιποι, τι πρέπει να πούμε για το έργο; Να μην γίνει; Τώρα μάλλον είναι κάτι πιο λίγο από το να πούμε ότι είναι αργά… Μπορεί και να μην είναι βέβαια. Μπορεί και το έργο αυτό, που κάποτε σκωπτικά είχαμε αναφέρει ως το τέρας του Δρ. Τσιρογιάν (πριν δυο χρόνια περίπου, τότε που ο Χρήστος Τσιρογιάννης θεωρούνταν ως «άχαστος» και μη έχων αντίπαλο), να είναι ακόμη ζωντανό και να στοιχειώνει τη νέα δημοτική αρχή…
  • Και όχι μόνο: βλέπουμε συνεχώς τον εμπνευστή της δράσης, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα να υπερασπίζεται παντού την πρωτοβουλία του: εμείς παιδιά, για άλλα το είχαμε ξεκινήσει και αλλού κατέληξε…
  • Αυτό είναι και η αλήθεια, πρέπει να λέμε την ιστορία όπως έχει… Από το 2018 απ’όταν η Φωτονιάτα ήρθε στην Άρτα και συζήτησαν για μια δράση γύρω στα 2,5 μύρια ευρώ, με μικρές επεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων (τέντες, μικρά αρχιτεκτονικά κλπ), ακολούθησε η πανδημία και η τότε δημοτική αρχή τα μάζεψε όλα τα έκανε σούμα και έφτιαξε το σημερινό τέρας του κέντρου της Άρτας.
  • Γράφαμε στις 28 Φεβρουαρίου του 2022:
  • Εν ολίγοις, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, έβαλε στο εργαστήριο το OPEN MALL και σαν νέος δόκτωρ Φρανκεστάϊν, από ένα εργάκι με προϋπολογισμό 1,5 παλιοεκατομμύρια ευρώ, το έκοψε, το έραψε, έβαλε άλλα χέρια, άλλα πόδια, έβαλε και βίδες στο κεφάλι και έφτιαξε ένα τέρας 10 εκατομμυρίων!!!
  • Έβαλε και ΕΣΠΑ, έβαλε και ιδία χρηματοδότηση, έβαλε και ταμείο Ανάκαμψης και περιμένει τον κεραυνό να δώσει ζωή στο δημιουργημά του (his creature … όπως θα έλεγε και η συγγραφέας Μέρυ Σέλεϊ).
  • Σήμερα εν έτει 2024 το τέρας κυκλοφόρησε και τρομοκρατεί… Το θέμα είναι ότι και η νέα δημοτική αρχή, δεν μπορεί να κατηγορήσει την προηγούμενη, γιατί στον τομέα αυτόν, μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι στον στενό κορμό της, ήταν η ίδια το έτος 2022!
  • Όμως μπορεί θεωρούμε να βάλει μια άνω τελεία. Ο Χριστόφορος Σιαφάκας, πρέπει με την περίπτωση του OPEN MALL να οριοθετήσει και την δική του προσωπική πολιτική: είναι ο δήμαρχος που ψηφίστηκε από τους αρτινούς δημότες ή είναι ο δήμαρχος που εκλέχθηκε επειδή καταψηφίστηκε ο πολιτικός του αντίπαλος;
  • Μπορεί να μην έχει καμία διαφορά αυτό στο αποτέλεσμα, έχει όμως στο γεγονός ότι πρέπει να αντιληφθούμε με ποιον τρόπο θα πολιτευτεί η δημοτική αρχή την επόμενη πενταετία… Με το σύνδρομο της αδυναμίας απογαλακτισμού από την Δημαρχία Τσιρογιάννη, ή με την δυναμική της πρωτοβουλίας και της ενεργητικής παρέμβασης στα θέματα του Δήμου;
  • Η πολιτική αντιπάθεια που πιθανόν να εισέπραξε ο πρώην δήμαρχος, δεν είναι ατελείωτη πηγή ενέργειας για να συντηρήσει τη νέα δημοτική αρχή επί μακρώ… Βλέπουμε ήδη ότι η ολιγοήμερη απουσία του Χρήστου Τσιρογιάννη από τα κοινά του Δήμου, δημιουργεί μια αίσθηση έλλειψης αντιπάλου δέους και …εμφάνισης των προβλημάτων.
  • Να το πούμε και ευθέως: δεν θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Τσιρογιάννης το άλλοθι, γρήγορα θα φανεί από τι κράμα είναι το υλικό του νέου Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
  • Και θεωρούμε ότι στο θέμα του OPEN MALL πρέπει ο Χριστόφορος Σιαφάκας, να δείξει κυριολεκτικά τι καπνό φουμάρει : αν αναζητήσει λύσεις για την εξεύρεση μιας συμβατής λύσης στην υπόθεση του έργου έχει καλώς, αν κρυφτεί πίσω από τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις, πετώντας το μπαλάκι στην …εξέδρα και τον Τσιρογιάννη, τότε δυστυχώς θα χάσει την μπάλα.
  • Και επιμένουμε ότι αν πρόκειται να γίνει απογαλακτισμός, τώρα είναι η ώρα, η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με το OPEN MALL, ούτε με το ΞΕΝΙΑ, ούτε με το Επιχειρηματικό Πάρκο, ούτε… ούτε… ούτε… ! Έχει να κάνει με την σαφή δήλωση του νέου Δημάρχου, ότι έχει ανοίξει μια νέα σελίδα στον Δήμο Αρταίων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα