20.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Η ΜαχόμενηΔημοκρατία εν όψει…

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Ήδη ο Τύπος και ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, υπενθυμίζει την επέτειο των 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, το οποίο έχει υποβαθμιστεί ως αντικείμενο προβολής στα δημόσια κοινωνικά δίκτυα. ο δε πολιτικός κόσμος, ασχολείται περισσότερο με τα «συνθήματά του», παρά με τα μαθήματα, που μπορεί να δώσει στις γενιές που έρχονται.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο κρατικός «φασισμός» άφησε πίσω του πολλά σταγονίδια και αναθεωρητικούς του παρελθόντος, οι οποίοι προσπαθούν να αναβιώσουν ένα στρατοκρατικό πολίτευμα. Όμως φαίνεται ότι η ελληνική κοινωνία και κυρίως η Πολιτεία τείνει να ξεπερνάει κάποιες ανασφάλειες του παρελθόντος και να δημιουργεί για πρώτη φορά, μετά την συντακτική ή κατά το κείμενό της αναθεωρητική βουλή του 1975.
Ειδικότερα, τείνει η Πολιτεία μας, με μια σειρά κυρίως από νομοθετήματα περισσότερο, παρά από Συντακτικές επιταγές να μεταμορφώνει την Δημοκρατία μας, σε Μαχόμενη, από το μέχρι σήμερα μοντέλο της, η οποία χαρακτηριζόταν από την Ανεκτικότητα απέναντι στα κόμματα, που ήθελαν να την πολεμήσουν.
Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ, είδαμε να ξεφυτρώνουν νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με εγκληματική οργάνωση στον πυρήνα της και βέβαια να τίθενται ζητήματα κομμάτων – μαϊμού, με χαρακτήρα μαριονέτας προσώπων που ελέγχονται ποινικά.
Να υπογραμμίσουμε ότι η Μεταπολίτευση, με ενοχικότητα αντιμετώπισε την εποχή μετά την πτώση της Χούντας… Επειδή ήταν πρόσφατη η απαγόρευση του ΚΚΕ, προτίμησε να μην διεγείρει την τότε κοινωνία και διατήρησε μια παθητική στάση, απέναντι ακόμη και σε κόμματα, που στόχο είχαν την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, ή ακόμη χειρότερα σε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες φόρεσαν την προβιά του Δημοκρατικού κόμματος, προκειμένου υπό την ασυλία της Δημοκρατίας να φέρουν σε πέρας τις εγκληματικές τους δράσεις.
Πενήντα επτά χρόνια μετά, η ανεκτικότητα περιορίζεται σε άλλους χώρους, η Δημοκρατία δεν έχει την αντοχή να κάνει υποχωρήσεις σε όσους την επιβουλεύονται, γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές και πρέπει να αντιδράσει ΜΑΧΟΜΕΝΗ!

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα