22.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Η τράπουλα που ανακατεύεται…

Διαβάστε επίσης

  • Καλή Μεγαλοβδομάδα να χουμε, μπήκαμε και στο Πάσχα, την περίοδο της μεγάλης Χαρμολύπης της πίστης μας.
  • Αυτές οι γιορτές θα είναι αφορμή και για εκλογικά παραγοντιλίκια και είδαμε τόσο την γιορτή της τοπικής ΝΔ, με τους ευρωβουλευτές Μεϊμαράκη και Κεφαλογιάννη, που έδωσαν το μήνυμα «κανένας σταυρός δεν πάει χαμένος», και τον χορό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τα «πολιτικά τραγούδια».
  • Όπως επισημαίνει και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ιδίως στη ΝΔ, δεν συγκίνησε και κανένας η εκδήλωση, παρά μόνο είχαμε την γνωστή ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Εμείς την ίδια παρατήρηση κάναμε και για την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, στην πρόσφατη εκδήλωση του Ν. Παπανδρέου: μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού, όσοι ασχολούνται με τα κόμματα!
  • Εξάλλου, εκεί που θα έπρεπε να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον, κάποια συσπείρωση, π.χ. στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, τα κόμματα έδειξαν την αδυναμία τους να διεγείρουν τα πολιτικά αντανακλαστικά των μελών τους.
  • Εν ολίγοις, την έκαναν… δια του αρραβώνος, που λέγαμε και παλιά. Ε, ας μην περιμένουν τώρα να γυρίσει στο σπίτι ο Μήτρος, κατά την γνωστή έκφραση…
  • Εξάλλου, τέτοιες εκδηλώσεις, δεν τις βλέπουν και με καλό μάτι όλοι… Π.χ. ο Χρήστος Τσιρογιάννης, που φάνηκε ότι μετά τις τελευταίες εκλογές, απελευθερώθηκε από τα αυτοδιοικητικά του στεγανά και είδε το φως το αληθινό στον πολιτικό του χώρο, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει πλέον καθαρόαιμος, σε βαθμό «αποθανάτω η ψυχή μου, μετά των αλλοθρήσκων»
  • Θα πάει για βουλευτής; Ποιός ξέρει… Αλλά να πως διαμορφώνονται οι απόψεις και τα αποτελέσματα: ένα δημοσίευμα από δω, μια φωτογραφία από κει, μια παρουσίαση από παραπέρα… Δημιουργούνται πολλά μικρά μηνυματάκια και ξυπνάς ένα πρωινό και βλέπεις «τον δήμαρχο της καρδιάς μας» να μιλάει στο Κοινοβούλιο και λες, «τι έγινε ρε παιδιά»;
  • Δεν είναι άγνωστο πράγμα να υποτιμάς τον αντίπαλο: έτσι την είχε πάθει και ο Παπαλέξης το 2014 και είπε «εμένα ανταγωνιστής μου είναι ο Παύλος Στασινός, τι να κάνει ο Χρηστάκης;» και ο Χρηστάκης έφυγε από δήμαρχος μετά από εννιά (9) χρόνια…
  • Θα μου πει κάποιος «ιδού η Ρόδος», συμφωνώ, αλλά όποιος θεωρεί ότι υποβαθμίζοντας τον αντίπαλο, θα γλιτώσει «το πήδημα», είναι γελασμένος.
  • Και με την Κατερίνα Ρίζου, το ίδιο ζήτημα υπάρχει: μετά τις ευρωεκλογές, δεν θα είναι απλώς μια γυναίκα που συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιο… Καλώς ή κακώς, θα δημιουργήσει και εντός του τοπικού χώρου, κάποιες σκέψεις, για το σαφές ενδεχόμενο αν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί 2ο κόμμα (εθνικά και τοπικά) να αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι η δυνατή διεκδικήτρια της έδρας στην Άρτα…
  • Πολλές σκέψεις, πολλές εγκεφαλικές συνάψεις και αρχίζω να ζαλίζομαι… Θα σταματήσω για απόψε και θα συστήσω προετοιμασία για να μπορέσουμε να βιώσουμε το αίσθημα της Μεγάλης Εβδομάδας, της Ανάστασης και του Πάσχα… Δίαιτα, σωματική και πνευματική, έτσι ώστε με καθαρότητα και διαύγεια να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις ημέρες αυτές.
  • Και κλείνοντας, να ευχηθούμε περαστικά στον φίλο και συνεργάτη ΚΩΣΤΑ ΛΥΤΡΑ, ο οποίος το Σάββατο έζησε μια δύσκολη περιπέτεια, καθώς υπήρξε θύμα τροχαίου ατυχήματος και τραυματίστηκε σοβαρά. Από τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι η εγχείρηση που υποβλήθηκε πήγε καλά και σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στην στήλη του «ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ…θέσεις για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, τη ΦΥΣΗ, το ΚΥΝΗΓΙ», που έχει πολλούς φανατικούς αναγνώστες. ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ φίλε Κώστα!

Ο Βασίλης Μουλιανίτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΜΕΡΑ25

Ένας καλός φίλος, και αγαπητός στην Άρτα, ο Βασίλης Μουλιανίτης καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο έρευνας την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική και ανένταχτος της Αριστεράς, αποδέχτηκε την πρόταση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό της ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Ο Βασίλης Χ. Μουλιανίτης γεννήθηκε στην ΑΡΤΑ πριν από πενήντα χρόνια, τέταρτο τέκνο μιας πολύτεκνης οικογένειας και διαμένει στην ΠΑΤΡΑ. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (1996) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (2004) από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρέτησε σαν συμβασιούχος διδάσκοντας (2005) και Επίκουρος Καθηγητής (2018) στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Είναι Καθηγητής (2023) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η κύρια έρευνά του επικεντρώνεται στη Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού με χρήση τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης, στη Μηχανοτρονική και την Ρομποτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Έχει πάνω από εκατό εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Σαμψώνη, και μεγαλώνουν μαζί δύο υπέροχες ανάδοχες.
Καλή επιτυχία στον φίλο Βασίλη!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα